ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Danone: Έφυγε ο Φεύγας

01:00 - 23 Δεκ 2014 | Επιχειρήσεις
Danone: Έφυγε ο Φεύγας
Νωρίτερα από το προγραμματιζόμενο που ήταν για τα τέλη της χρονιάς, έφυγε τελικώς -τον Οκτώβριο- από τη γενική διεύθυνση της ελληνικής θυγατρικής της Danone ο Χάρης Φεύγας και πλέον τα ηνία της εταιρείας τα πήρε ο Αυστριακός Dieter Schulz που ηγείται της ρουμάνικης θυγατρικής.

Η οποία εκτός από τη Ρουμανία διαχειρίζεται διοικητικά και οικονομικά τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Σερβία, την Κροατία. Πληροφορίες λένε ότι πριν την οριστική αποχώρηση του Χ. Φεύγα, ο Αυστριακός είχε επισκεφτεί την ελληνική αγορά προκειμένου να ενημερωθεί εκτενώς για τα δεδομένα της και βεβαίως για τον ανταγωνισμό.

Το θέμα είναι, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ότι η εταιρεία περνώντας από 40 κύματα πλέον σήμερα έχει καταφέρει να κατακτήσει μια σημαντική θέση στην προτίμηση του Ελληνα καταναλωτή, ο οποίος την έχει κατατάξει στην τέταρτη θέση (βάσει όγκου πωληθέντων). Ενδεικτικό αυτού είναι ότι το 2014 οι ρυθμοί για την γαλακτοκομική επιχείρηση στην Ελλάδα, αναμένεται να είναι μεγαλύτεροι συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, όπου έχει παρουσία η πολυεθνική.

Για φέτος η εταιρεία αναμένει πωλήσεις πάνω από 20 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση 7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν σε 1,4 εκατ. ευρώ.


Ποιος είναι ο Dieter Schulz;


Το 2012 ο Dieter Schulz ανέλαβε τη γενική διεύθυνση των γαλακτοκομικών της Danone για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη, που καλύπτουν τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τις χώρες της Αδριατικής. Θέση που πήρε από τον Stephane Batoux, ο οποίος το 2011 μετακόμισε στη Cola - Cola της Ρουμανίας.


Ο Schulz ξεκίνησε την καριέρα του το 1996 με την Air Liquide στο Παρίσι, στη συνέχεια πέρασε εννέα χρόνια στη Μars, όπου κατέλαβε διάφορες θέσεις εργασίας, όπως γενικός διευθυντής για το τμήμα της Ανατολικής Μεσογείου.


Επί της ουσίας στον πολυεθνικό όμιλο εντάχθηκε το 2007, αναλαμβάνοντας το τμήμα των μπισκότων το οποίο εξαγοράστηκε από την Kraft Foods και εν συνεχεία ενσωματώθηκε στη Cadbury το 2010. Επέστρεψε στη Danone το Μάιο το 2011.

 

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 23 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.