ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην ΚΚR περνά ο έλεγχος της MIG

10:58 - 29 Δεκ 2014 | Επιχειρήσεις
Στην ΚΚR περνά ο έλεγχος της MIG
Στον επενδυτικό όμιλο KKR πέρνα ουσιαστικά ο έλεγχος του ομίλου της MIG μετά την συμφωνία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς για τη μεταβίβαση και διαχείριση επιχειρηματικών δανείων ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η συμφωνία περιλαμβάνει δάνεια, συμμετοχές εταιρειών και σύνθετες συναλλαγές επί συμμετοχών που αφορούν τον όμιλο ΜΙG. Είναι το πρώτο deal πώλησης επιχειρηματικών δανείων στην Ελλάδα και άρα προάγγελος των επιχειρηματικών ανακατατάξεων που δρομολογούνται.

 

Η μεταβίβαση θα γίνει μέσω σχήματος τιτλοποίησης και το ΚΚR προχώρησε στη συμφωνία επειδή η προσδοκία ανάκτησης κεφαλαίων είναι μεγάλη, υπό μια σειρά παρεμβάσεων και προϋποθέσεων. Η KKR είναι ο επενδυτικός φορέας που μπορούμε να πούμε ότι ανακάλυψε το private equity και διαχειρίζεται διεθνώς εταιρείες αξίας 1 τρισ. δολαρίων, οι οποίες απασχολούν 900.000 εργαζομένους.

 

Μόνο στην Ελλάδα η ΚΚR μέσω εξαγοράς διεθνών επιχειρήσεων απασχολεί περίπου 1.000 άτομα, καθώς ελέγχει τις εταιρείες Nielsen και First Data. Με βάση τους όρους της συμφωνίας, η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει τη συντριπτική πλειονότητα του ποσού που θα ανακτηθεί από την KKR, με διασφαλισμένα τουλάχιστον τα πρώτα 750 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.