ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΒΕΕ: Πάνω από 900 τα αιτήματα εταιρειών για συμβουλευτική υποστήριξη

16:13 - 14 Απρ 2015 | Επιχειρήσεις
ΓΣΕΒΕΕ: Πάνω από 900 τα αιτήματα εταιρειών για συμβουλευτική υποστήριξη
Πάνω από 900 αιτήματα εταιρειών για συμβουλευτική υποστήριξη έχει δεχτεί η ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο του έργου που υλοποιεί «Δίκτυο Επιχειρηματικότητας για τις Μικρές Επιχειρήσεις».

Αναλυτικότερα από τον Ιούνιο του 2012 , οπότε και ξεκίνησε η υλοποίηση του έργου μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί:

  • 930 αιτήματα επιχειρήσεων για συμβουλευτική υποστήριξη (740 έχουν ολοκληρωθεί και 190 είναι σε εξέλιξη),
  • 4 αιτήματα για συμβουλευτική υποστήριξη από ομοσπονδίες (3 έχουν ολοκληρωθεί), καθώς και
  • 28 αιτήματα επιχειρήσεων (σε εξέλιξη) για υπηρεσίες mentoring.

Τα πεδία στα οποία παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη έχουν καθοριστεί μετά από σχετική έρευνα για τη διερεύνηση των αναγκών των μικρών επιχειρήσεων και επικεντρώνονται στα σημαντικότερα θέματα λειτουργίας τους (π.χ. οργάνωση, χρηματοδότηση, μάρκετινγκ κ.α.).

Στις 930 αιτήσεις των επιχειρήσεων που έχουν υποβληθεί, εμπεριέχονται συνολικά 2.600 ερωτήματα που αφορούν:

gsbee01

Γεωγραφικά, η δράση υλοποιείται πανελλαδικά, με αποκεντρωμένες υπηρεσίες. Υπάρχουν, 120 εξειδικευμένοι σύμβουλοι, σε μεγάλη γεωγραφική διασπορά στην Ελληνική Επικράτεια που αναφέρονται σε 5 περιφερειακές Δομές (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης) και αυτές με την σειρά τους στην Κεντρική Δομή συντονισμού και υλοποίησης του έργου, στην Αθήνα.

Το συγκεκριμένο έργο που ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2015 αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας να βρεθεί δίπλα στον μικρό επιχειρηματία παρέχοντάς του υπηρεσίες συμβουλευτικής και υποστήριξης μέσα στο ιδιαίτερα δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνει καθημερινά. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ειδικότερα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

Ο σκοπός του έργου αυτού, είναι:

  • αφ’ ενός το να δοθούν μεσοβραχυπρόθεσμες συμβουλές και λύσεις στις πολύ μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν, ιδιαίτερα στην παρούσα εποχή της οικονομικής κρίσης,
  • αφ’ ετέρου το να έλθουν σε επαφή οι επιχειρήσεις αυτές με επαγγελματίες συμβούλους και να γνωρίσουν την σημασία και τις ωφέλειες της συμβουλευτικής, πράγμα το οποίο δεν θα είχαν την ευκαιρία να κάνουν με δική τους πρωτοβουλία, είτε γιατί δεν θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν οικονομικά, είτε γιατί δεν γνώριζαν την σημασία των παρεχομένων υπηρεσιών.

Ο ποσοτικός στόχος του έργου είναι να υποστηριχθούν για το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2012-Οκτώβριος 2015, 860 επιχειρήσεις και 10 ομοσπονδίες-μέλη της ΓΣΕΒΕΕ με συμβουλευτικές υπηρεσίες, καθώς και 48 επιχειρήσεις με υπηρεσίες mentoring.

Οι υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης παρέχονται από έμπειρους και εξειδικευμένους επιχειρηματικούς συμβούλους, μέλη του Μητρώου συμβούλων του Δικτύου, το οποίο εκτείνεται σε όλη την επικράτεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.