ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mασούτης: Τα λέμε του χρόνου από την Αθήνα

07:30 - 06 Μαϊ 2015 | Επιχειρήσεις
Mασούτης: Τα λέμε του χρόνου από την Αθήνα
Πέντε με έξι νέα καταστήματα αναμένεται να προστεθούν στο δίκτυο της λιανεμπορικής αλυσίδας Μασούτη μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ ήδη από τις αρχές του 2015 έχουν προστεθεί 4 σημεία εκ των οποίων δύο προήλθαν από εξαγορά.

Διοικητικό στέλεχος της αλυσίδας μας ανέφερε ότι η ενίσχυση του δικτύου αποτελεί βασική προτεραιότητα της στρατηγικής και αυτή θα προέλθει και με αυτόνομα καταστήματα αλλά και μέσω εξαγορών ανταγωνίστριων δυνάμεων.

Προς την κατεύθυνση των εξαγορών, μας επεσήμανε η ίδια πηγή, η εταιρεία Μασούτης συζητά κάποιες εξαγορές αλλά το αν τελικά θα κλείσουν αυτές θα εξαρτηθεί από μία σειρά παραγόντων όπως την κερδοφορία, τον αριθμό των καταστημάτων και βεβαίως το ύψος του τιμήματος.

Σχετικά με την κάθοδο στην Αθήνα, ο στόχος μετατίθεται για του χρόνου, καθώς όπως μας είπε η πηγή μας η κατάσταση της χώρας δεν ευνοεί επί του παρόντος τόσο μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια. 

Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις τέσσερις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Με 253 καταστήματα, 234 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ήπειρου, την Εύβοια και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 6.300 εργαζόμενους.

 
Σε οικονομικό επίπεδο, οι πωλήσεις του 2014 εκτιμάται ότι κινήθηκαν λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα του 2013 που ήταν  739 εκατ. ευρώ
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Τελευταία τροποποίηση στις 16:14 - 05 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.