ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Σφάζονται" να δουλέψουν γι' αυτόν τον εργοδότη...

06:30 - 12 Μαϊ 2015 | Επιχειρήσεις
"Σφάζονται" να δουλέψουν γι' αυτόν τον εργοδότη...
Στη Microsoft απονεμήθηκε το βραβείο Global Randstad Award για το 2015, αναδεικνύοντας την εταιρεία ως τον πιο ελκυστικό εργοδότη παγκοσμίως, με ο 67,8% των ερωτηθέντων που συμμετείχε στην έρευνα να δηλώνει ότι επιθυμεί να εργαστεί για τη Μicrosoft, ενώ ακολουθούν οι εταιρείες Sony και Samsung.

Όσον αφορά τους κλάδους εργασίας, η πληροφορική είναι ο πιο ελκυστικός τομέας αναζήτησης εργασίας, τόσο για τους άνδρες (69%), όσο και για τις γυναίκες (70%).

O Jacques van den Broek, Διευθύνων Σύμβουλος της Randstad, ανέφερε σχετικά: «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Microsoft, καθώς στα 15 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας Global Randstad Award, είναι η πρώτη φορά που ο νικητής κατατάσσεται πρώτος σε όλα τα επιμέρους κριτήρια αξιολόγησης τα οποία οι εργαζόμενοι λαμβάνουν υπ’ όψιν τους για την επιλογή εργοδότη. Το γεγονός αυτό είναι αξιοσημείωτο, δεδομένου του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών για την ανεύρεση και διατήρηση ταλέντων, ιδίως στον τομέα της πληροφορικής.»

Κατά την τελετή απονομής, ο StijnNauwelaerts, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της MicrosoftInternational, δήλωσε:

«Στη Microsoft, φιλοδοξούμε να δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο και οργανισμό στον πλανήτη να σημειώνει περισσότερες επιτυχίες. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική αποστολή, στην οποία θα σημειώσουμε πρόοδο μόνο αν οι εργαζόμενοί μας δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Παίρνουμε την παραπάνω δέσμευσή μας – απέναντι τόσο στους εργαζομένους μας, όσο και στα εκατομμύρια των πελατών μας ανά τον κόσμο – πολύ σοβαρά και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Microsoft αναγνωρίζεται ως το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.»

Randstad logo

Κριτήρια αξιολόγησης

Σύμφωνα με το σύνολο των ερωτηθέντων, τα πιο σημαντικά κριτήρια επιλογής εργοδότη παγκοσμίως είναι ο μισθός και οι παροχές προς τον εργαζόμενο, η μακροπρόθεσμη επαγγελματική ασφάλεια και το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Ωστόσο, οι εργοδότες δεν αξιολογούνται με βάση αυτά τα κριτήρια. Τα 3 πιο σημαντικά προσόντα που αποδίδονται στους εργοδότες είναι η οικονομική ευρωστία, η ισχυρή διοίκηση και η σωστή εκπαίδευση.

Λόγοι αποχώρησης ή  παραμονής στην εργασία

Η έρευνα Global Randstad Award αποκαλύπτει ότι ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι αποφασίζουν να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, είναι οι περιορισμένες προοπτικές εξέλιξης στην καριέρα τους. Οι εργαζόμενοι που σκέφτονται να αποχωρήσουν μέσα σε διάστημα 12 μηνών, το κάνουν κατά κύριο λόγο επειδή δεν είναι ικανοποιημένοι από το παρεχόμενο πακέτο αποδοχών. Ως προς τους λόγους παραμονής σε μια θέση εργασίας, η απάντηση που δίνεται συχνότερα είναι η καλή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.