ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμβαση $63 εκ. μεταξύ IDE και ΗΠΑ

14:29 - 23 Ιουν 2015 | Επιχειρήσεις
Σύμβαση $63 εκ. μεταξύ IDE και ΗΠΑ
Η IDE (INTRACOM Defense Electronics) επεκτείνει τη συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία Raytheon, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο 63 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή υπομονάδων των αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο 2017.

Το νέο συμβόλαιο επεκτείνει τη συνεργασία με διακεκριμένους προμηθευτές των ΗΠΑ σε διεθνή προγράμματα στο χώρο της άμυνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές της IDE ξεπερνούν το 98% του κύκλου εργασιών της. Ειδικότερα, οι εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της IDE προς τις ΗΠΑ, το 2013 αντιστοιχούσαν σε περίπου 5% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών, πραγματοποιώντας αύξηση από 4% το 2012.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της IDE κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για την περισσότερο από 20 χρόνια συνεργασία μας με τη Raytheon και την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες μας. Η νέα σύμβαση επιβεβαιώνει τη συμμόρφωσή μας με τα πολύ υψηλά πρότυπα της τεχνολογίας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας μας σε μια πολύ απαιτητική βιομηχανία».

IDE web

Σχετικά με την IDE

Η IDE, εταιρία-ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της Intracom Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η IDE έχει αποκτήσει μοναδική τεχνογνωσία στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή προϊόντων που ενσωματώνουν τεχνολογίες αιχμής σε τακτικές επικοινωνίες αμυντικών συστημάτων, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα διοίκησης ελέγχου και επικοινωνιών (C3I), στην επιτήρηση, αναγνώριση και ασφάλεια, σε υβριδικά συστήματα ηλεκτρικής ισχύος και συστήματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, πυραυλικές ζεύξεις μεταφοράς δεδομένων (data links), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, λογισμικό αμυντικών εφαρμογών και συστήματα ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει επίσης σε διεθνή προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής όπως και σε διεθνείς συνεργασίες για την παραγωγή και εξαγωγή αμυντικού εξοπλισμού και περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η IDE εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στην Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στο Λουξεμβούργο (NSPA) και στη Σουηδία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:42 - 23 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.