• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

ΥΓΕΙΑ: Κατά 15,9% αυξημένα τα EBITDA για το εξάμηνο

10:47 - 31 Αυγ 2015 | Επιχειρήσεις
Αυξητική συνεχίζει να είναι η τάση που καταγράφεται στις λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου ΥΓΕΙΑ. Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί, αλλά και τις νομικές υποχρεώσεις λόγω της εφαρμογής περικοπών από τον ΕΟΠΥΥ (claw-back και rebate). Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ομίλου αναφέρει ότι τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 15,9% και ανέρχονται στα  € 11,9 εκατ. 

Αναλυτικότερα, η σχετική ανακοίνωση του ομίλου ΥΓΕΙΑ παρουσιάζει ότι:

οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου παρουσίασαν οριακή πτώση 0,5% διαμορφούμενες στα €114,5 εκατ. 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του ομίλου επισημαίνεται ότι τα ενοποιημένα ενδιάμεσα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου 2015 και 2014 έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και clawback)  κατά το άρθρο 100 του Ν. 4172/2013(ΦΕΚ Α’ 167), οι οποίες (αποφάσεις) τέθηκαν σε εφαρμογή αναδρομικά από 1.1.2013.  

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Ο ενοποιημένος δημοσιευμένος  κύκλος εργασιών του πρώτου εξαμήνου  του  2015,  διαμορφώθηκε σε  €114,5 εκ.  σημειώνοντας  οριακή μείωση 0,5%  έναντι €115,1 εκ. το αντίστοιχο εξάμηνο  του 2014. 

ΚΕΡΔΗ ΠΡΟ ΤΟΚΩΝ, ΦΟΡΩΝ & ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ (EBITDA): Τα ενοποιημένα δημοσιευμένα  κέρδη   προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων  (EBITDA) του πρώτου εξαμήνου  του 2015 παρουσίασαν σημαντική αύξηση κατά 15,9% και  ανήλθαν σε €11,9 εκ. έναντι κερδών €10,3 εκ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΠΡΟ  ΦΟΡΩΝ: Τα ενοποιημένα δημοσιευμένα αποτελέσματα  προ  φόρων  του πρώτου εξαμήνου του 2015 παρουσίασαν σημαντική βελτίωση κατά 48% και ανήλθαν σε ζημιές €-2,7 εκ. έναντι  ζημιών  €-5,2εκ. το πρώτο εξάμηνο του 2014. 

ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ (ΖΗΜΙΕΣ) ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ & ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ: Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες  διαμορφώθηκαν σε ζημιές €-1,7 εκ. το  πρώτο εξάμηνο του 2015 έναντι ζημιών €-5,6εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η Πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κα ΡίταΣουβατζόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Στη σημερινή  αβεβαιότητα του οικονομικού περιβάλλοντος που βιώνει η χώρα μας και παρά την συνεχιζόμενη καθυστέρηση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δημοσίων ασφαλιστικών ταμείων, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ κατάφερε να αυξήσει την λειτουργική του κερδοφορία αναδεικνύοντας τη κυρίαρχη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό κλάδο παροχής υγείας. 

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, παραμένουμε σταθεροί στην επιχειρησιακή στρατηγική μας και ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία της ελληνικής επιχειρηματικότητας επικεντρωνόμαστε στην κεφαλαιακή μας ισχυροποίηση, την εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας και στη συνεχή αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας των επιχειρηματικών δράσεων των εταιρειών του Ομίλου, μεγιστοποιώντας  όλες τις συνέργιες εντός του Ομίλου. 
Βασικός πυλώνας σε κάθε βήμα της οικονομικής μας ανάπτυξης αποτελεί η ενδυνάμωση της αξίας και το μακροπρόθεσμο συμφέρον των μετόχων και όλων των συμμετεχόντων, υπηρετώντας ταυτόχρονα με σεβασμό τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ παρά την δυσχερή οικονομική συγκυρία, συνεχίζουμε όλοι μαζί με ξεκάθαρη δέσμευση την υλοποίηση του οράματος μας, ώστε οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων να εξακολουθούν να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας  και ο  Όμιλος ΥΓΕΙΑ να παραμένει στην  υψηλή θέση αναγνωρισιμότητας διεθνώς.

 Αρωγός στην προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου μας παραμένει ο βασικός μας μέτοχος, η ‘MARFIN INVESTMENT GROUP’"

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:36 - 31 Αυγ 2015
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman