ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένη κίνηση τον Αύγουστο για Aegean και αεροδρόμια

19:58 - 09 Σεπ 2015 | Επιχειρήσεις
Αυξημένη κίνηση τον Αύγουστο για Aegean και αεροδρόμια
Πρωτοβουλίες για την βελτίωση των υποδομών υποστήριξης της αεροναυτιλίας, των περιφερειακών αεροδρομίων ζητά η Aegean Airlines κατά την ανακοίνωση της επιβατικής κίνησης του περασμένου μήνα.

Συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της εταιρείας ζητά «Να αναπτυχθεί πολιτική εποχικής μείωσης των χρεώσεων για τον εξαιρετικά αδύναμο πλέον χειμώνα και να ολοκληρωθεί επιτέλους η επέκταση της σύμβασης του αεροδρομίου της Αθήνας, που θα του επιτρέψει να έχει ανταγωνιστικότερες χρεώσεις. Χωρίς τις παραπάνω επείγουσες παρεμβάσεις, η Aegean Airlines, η Olympic Air αλλά και οι πλέον των 100 εταιριών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, ώστε να στηρίζουν τον τουρισμό και την οικονομία» δήλωσε ο κ. Βασιλάκης.

Η εταιρεία εμφάνισε αύξηση 30% στην επιβατική κίνηση εξωτερικού το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Το παραπάνω δίμηνο η εταιρεία μετέφερε σχεδόν 3 εκατ. επιβάτες στο δίκτυο εσωτερικού και εξωτερικού. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης αποδίδονται από την εταιρεία στη σημαντική επέκταση σε νέους προορισμούς, αλλά και στις στοχευμένες προσφορές κυρίως στο εσωτερικό δίκτυο - όπου το κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls που επικρατούσαν στη χώρα επέφεραν μείωση της ζήτησης.

Συνολικά, το διάστημα Ιουλίου - Αυγούστου του 2015, η εταιρεία μετέφερε 2,990 εκατ. επιβάτες, ενισχυμένους κατά 515.000 σε σύγκριση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2014, καταγράφοντας αύξηση 21% στη συνολική της κίνηση.

Η αύξηση στο εξωτερικό προήλθε από την έντονη ανάπτυξη (35%) που παρουσίασε η βάση της Αθήνας, όπου η εταιρεία κινήθηκε στο διεθνές δίκτυο με διπλάσιο ρυθμό από ότι το αεροδρόμιο συνολικά, ενισχύοντας έτσι τη λειτουργία του κύριου κόμβου της. Σημαντική ήταν η συμβολή των 16 νέων προορισμών που εγκαινίασε η εταιρεία το 2015. Παράλληλα θετική ήταν η απόδοση των νέων απευθείας διεθνών πτήσεων από τις βάσεις Ηρακλείου και Ρόδου, που οδήγησαν την Aegean Airlines στην ενίσχυση του μεριδίου της, παρά το γεγονός ότι οι δύο αυτοί προορισμοί παρουσίασαν οριακή κάμψη στη συνολική κίνηση όλων των εταιρειών. Συγκεκριμένα η αύξηση στις πτήσεις εξωτερικού από το Ηράκλειο ανήλθε στο 31% και από την Ρόδο στο 32%.
Στο μεταξύ ενισχυμένη κατά 9,7% καταγράφηκε η επιβατική κίνηση σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας το 8μηνο του 2015, κατά το οποίο διακινήθηκαν συνολικά 34,2 εκατ. επιβάτες. Παράλληλα τον Αύγουστο παρατηρήθηκε αύξηση 6,52% της συνολικής επιβατικής κίνησης, η οποία άγγιξε τα 7,68 εκατ. επιβάτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.