ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Παράλογο να είμαστε ευημερούσα επιχείρηση σε κατεστραμμένη χώρα

15:19 - 12 Οκτ 2015 | Επιχειρήσεις
Μυτιληναίος: Παράλογο να είμαστε ευημερούσα επιχείρηση σε κατεστραμμένη χώρα
«Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ. Δεν έχει άλλωστε καμία λογική να είσαι μια ευημερούσα επιχείρηση σε μια κατεστραμμένη χώρα».

Με τη δήλωση αυτή, ο Ευάγγελος Mυτιληναίος, επικεφαλής ενός κατ' εξοχήν εξαγωγικού Ομίλου (ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ), δεν αφήνει κανένα περιθώριο για μύθους, που θέλουν τις εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας να ευνοούνται από μια πιθανή επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC και στην εκπομπή Worldwide Exchange, ο κ. Mυτιληναίος ρωτήθηκε σχετικά με τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ και κατά πόσο μια πιθανή έξοδος συμφέρει τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

«Θα ήταν καταστροφή για τη χώρα γενικότερα, τον ελληνικό  λαό και τη μεσαία τάξη. Δεν έχει άλλωστε καμία λογική να είσαι μια ευημερούσα επιχείρηση σε μια κατεστραμμένη χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και δεν είναι θέμα μιας επιχείρησης μεμονωμένα ή ενός ατόμου. Η Ελλάδα πρέπει να μείνει γιατί αυτό είναι καλό για τη χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Mυτιληναίος. «Δεν έχει κανένα νόημα για εμάς να είμαστε μια κερδοφόρα επιχείρηση σε μια καταρρέουσα οικονομία» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενες στην ελληνική κυβέρνηση, σχολίασε, ότι έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να εφαρμόσει πιο ρεαλιστικές πολιτικές. Ευχόμαστε να τις εφαρμόσει, είπε, έτσι ώστε να δει η χώρα μεγαλύτερη κατανόηση και από την πλευρά των εταίρων και των πιστωτών και να υπάρξει στη συνέχεια κάποιου είδους αναδιάρθρωση ή αναδιαμόρφωση του χρέους.

Σχολιάζοντας τέλος τις εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά τωνcommodities και του αλουμινίου, τόνισε ότι τα νήματα κινούν οι Κινέζοι. «Είναι πάρα πολλοί- είπε- και δεν γνωρίζω αν είναι έτοιμοι να ελαττώσουν την παραγωγή, να βρουν μια ισορροπία στην αγορά. Εχω πολλές αμφιβολίες γι αυτό».

Χ.Λ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 12 Οκτ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.