ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Απέρριψε αγωγή πρώην εργαζομένων κατά της Coca-cola 3Ε

13:31 - 02 Νοε 2015 | Επιχειρήσεις
Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Απέρριψε αγωγή πρώην εργαζομένων κατά της Coca-cola 3Ε
Με απόφασή του (13217/2015) το μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε την αγωγή 30 πρώην εργαζομένων της Coca-cola 3Ε κατά της πρώην εργοδότριας εταιρείας τους Coca-cola 3Ε με την οποία ζητούσαν να κριθούν άκυρες οι καταγγελίες των συμβάσεών τους και συνεπώς να επανέλθουν στην εργασία τους ως οδηγοί-πωλητές και βοηθοί οδηγοί-πωλητές, καθώς και να λάβουν μισθούς υπερημερίας.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο δικαιώνοντας την Coca-cola 3Ε έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος εκ του νόμου για την ακύρωση των καταγγελιών των συμβάσεων, καθώς η εταιρεία δεν υπερέβη το θεσπισμένο όριο του 5% ούτε προέβη στην καταγγελία καθ’ υπέρβαση του δικαιώματός της και των ορίων που θέτει αυτό.

Επιπλέον, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η εταιρεία προσέφερε αποζημιώσεις που έφταναν μέχρι και το διπλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης, ενώ πρότεινε και διαφορετικές δυνατότητες απασχόλησης εντός της εταιρείας. Επομένως η κρινόμενη αγωγή απορρίφθηκε στο σύνολό της από την Πρωτοδίκη κ. Παρασκευή Στεφανίδου, η οποία και επέβαλε στους ενάγοντες €7.500 δικαστικά έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι η αγωγή των 30 πρώην εργαζομένων της εταιρείας είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις κατά το παρελθόν, καθώς οργανώθηκε μια προσπάθεια μποϋκοτάζ των προϊόντων της εταιρείας και δυσφήμησής της με στοιχεία που αποδείχθηκαν αναληθή σε προηγούμενη δίκη πριν από ένα περίπου χρόνο. 

Γ.Α.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:50 - 02 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.