ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Ανέθεσε στη Citigroup την πώληση του Hilton

12:28 - 04 Δεκ 2015 | Επιχειρήσεις
Alpha Bank: Ανέθεσε στη Citigroup την πώληση του Hilton
Τη διαδικασία πώλησης του ξενοδοχείου Hilton (Ιονική Ξενοδοχειακή) ξεκίνησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Alpha Bank.

Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, η τράπεζα ανέθεσε στη Citigroup καθήκοντα συμβούλου πώλησης και η τελευταία έχει ξεκινήσει ήδη τη διερεύνηση ενδιαφερόμενων αγοραστών. Αρχικό ενδιαφέρον, μάλιστα, εκδηλώνεται από αρκετά μεγάλα private equity funds.

Το ξενοδοχείο Hilton Athens ανήκει στην εταιρεία «Ιονική Ξενοδοχεία και Επιχειρήσεις» του ομίλου Alpha Bank, ιδρύθηκε το 1957 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 16/5/1988.

Το Hilton της Αθήνας αποτελεί «σταθμό» στον τουρισμό μας καθώς ήταν το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που εντάχθηκε σε διεθνή αλυσίδα, εγκαινιάζοντας έναν κύκλο εισόδου και άλλων διεθνών αλυσίδων στη χώρα μας.

Στη μονάδα υλοποιήθηκε εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ανακαίνισης το οποίο ολοκληρώθηκε το α’ τρίμηνο του 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στο πλαίσιο της ανακαίνισης προστέθηκε στο ξενοδοχείο νέα πτέρυγα 84 δωματίων, με αποτέλεσμα η συνολική του δυναμικότητα να αυξηθεί σε 506 δωμάτια και σουίτες.

Το 2014 έντονη φημολογία έφερε τη διοίκηση της Alpha Bank να βρίσκεται μια ανάσα από την πώληση του ξενοδοχείου στον ισχυρό Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη. Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, η διαπραγμάτευση γινόταν για ένα τίμημα που έφθανε τα 100 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.