ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούμπας Συμμετοχών: Εκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Ιανουαρίου για τη διάλυση της εταιρείας

21:33 - 05 Ιαν 2016 | Επιχειρήσεις
Τη διάλυση της εταιρείας Κούμπας Συμμετοχών και τη θέση της σε εκκαθάριση θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης στο σώμα των μετόχων στην έκτακτη συνέλευση της εταιρείας που έχει συγκληθεί για τις 26 Ιανουαρίου.

Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και ο διορισμός εκκαθαριστών. Πρόσφατα, η Τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε σύμβαση αλληλόχρεου λογαριασμού με την Κούμπας Συμμετοχών, λόγω της αδυναμίας κάλυψης από την εταιρεία των όρων της συμβάσης. Το υπόλοιπο του αλληλόχρεου λογαριασμού, περίπου 22 εκατ. ευρώ, κατέστη άμεσα απαιτητό.

Σημειώνεται ότι στην εταιρία Κούμπας Συμμετοχών είχε βρεθεί πρόσφατα στο επίκεντρο δημόσιου ενδιαφέροντος καθώς ήλεγχε ως θυγατρική την εταιρεία Remaco για μεγάλο διάστημα (2001 – 2008) φτάνοντας το 2008 να κατέχει το 35% της Remaco.

Ο λόγος είναι ότι ο πρώην Πρόεδρος της Remaco και για χρόνια μη εκτελεστικό μέλος στο ΔΣ της Κούμπας Συμμετοχών [2003-2013]Γιώργος Κανδαλέπας βρίσκεται υπό έλεγχο από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση πλουτισμού του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου – Σταυρούλας Κουράκου, με τους οποίους τον συνδέει προσωπική και επαγγελματική σχέση. Ο Κανδαλέπας υπηρέτησε τη δεκαετία του 1990 ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, ενώ διεύθυνε την εταιρεία συμβούλων Remaco.

Ο Κανδαλέπας και η σύζυγός του φέρεται να διατηρούσαν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες, ενώ το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο λογαριασμός Κανδαλέπα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από δικαστικές πηγές, και οι οποίες αναπαράχθηκαν πολλές φορές στον τύπο, θεωρείται κομβικός, καθώς από αυτόν έχει εντοπιστεί ότι διακινήθηκαν χρήματα προς τον λογαριασμό της συζύγου του πρώην υπουργού Σταυρούλας Κουράκου, που εντοπίστηκε και ελέγχεται στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.