ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες - κεραυνοί από Ανδρέα Βγενόπουλο

16:07 - 25 Φεβ 2016 | Επιχειρήσεις
Καταγγελίες - κεραυνοί από Ανδρέα Βγενόπουλο
Η πρόσφατη αθωωτική απόφαση σηματοδοτεί τον τερματισμό μιας περιόδου ιδιότυπης ομηρίας, τόνισε προ ολίγου ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος.

«Εκφράζουμε την λύπη μας για τον χρόνο που χάθηκε για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες». Πλέον, τόνισε ο κ. Βγενόπουλος, αναμένουμε μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση  του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, όπου έχει προσφύγει η MIG και άλλοι 18 επενδυτές εναντίον της Κύπρου διεκδικώντας 1,2 δισ. ευρώ λόγω παράνομων πράξεων και παραλείψεων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Ο ίδιος έκανε λόγο για "ανήθικες και πρωτοφανείς εχθροπραξίες" για αποπροσανατολισμό. Ο κ. Βγενόπουλος αποκάλυψε ότι η Λαϊκή Τράπεζα έχει προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας διεκδικώντας ποσό 4 δισ. ευρώ ως αποζημίωση για του κούρεμα των ελληνικών ομολόγων και έκανε λόγο για πρωτοφανή εχθρική ενέργεια της Κύπρου με την έγκριση της Κυπριακής κυβέρνησης, αφού για να γίνει η προσφυγή είχε δοθεί το πράσινο φως από τον Κύπριο υπουργό Οικονομικών. Χαρακτήρισε "εξωφρενική” την απόφαση και τόνισε ότι "πρέπει να αποσυρθεί”.

 

Στην συνέχεια ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά στον δημοσιογράφο Κ. Βαξεβάνη, τονίζοντας ότι πρόκειται για "ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη", ο οποίος έχει καταδικαστεί για δύο μηνύσεις σε φυλάκιση 26 μηνών και εκκρεμούν άλλες 17 μηνύσεις. Ο κ. Βγενόπουλος υποστήριξε ότι από το 2015 ο κ. Βαξεβάνης έχει αναβαθμιστεί και έχει αποκτήσει κυβερνητικά και πολιτικά ερείσματα που του επέτρεπαν να παρεμβαίνει αθέμιτα στην Δικαιοσύνη με εκβιασμό των δικαστών όταν οι αποφάσεις τους δεν τον ικανοποιούν και με έπαινο αυτών που τον ικανοποιούν. Ο ίδιος έκανε λόγο για ανοχή της δραστηριότητας Βαξεβάνη από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Επίσης, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Εισαγγελέα Εφετών Γ. Αγγελή, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο σε  συνεργασία με τον κ. Βαξεβάνη δημοσιοποιεί απόρρητα στοιχεία της Δικαιοσύνης και προσπαθεί να προωθήσει την καριέρα του, αναφέροντας πως αυτή την περίοδο διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση εναντίον του, καθώς και εναντίον του κ. Βαξεβάνη για διαρροή απόρρητων στοιχείων.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε επίσης στον αναπληρωτή υπουργός Δικαιούμενης Δ. Παπαγγελόπουλο και σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης σε "ακούσιο ή εκούσιο συντονισμό με τον κ. Βαξεβάνη”.

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι η παρέμβασή του αφορά το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, που δεν είναι άλλο από την λειτουργία της Δικαιοσύνης. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 25 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.