ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Hilton και οι «ηχηροί» μνηστήρες

09:17 - 10 Μαρ 2016 | Επιχειρήσεις
Το Hilton και οι «ηχηροί» μνηστήρες
Για αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, έχει οριστεί η κατάθεση των προσφορών για την απόκτηση της Ιονικής Ξενοδοχειακής, ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του ξενοδοχείου Hilton Αθηνών, με τη Citi να έχει αναλάβει τη σχετική διαδικασία.

Το ενδιαφέρον για το προς πώληση Hilton είναι υψηλό και κατά τις πληροφορίες της αγοράς πληθαίνουν οι υποψήφιοι αγοραστές. Μη δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να καταθέσουν ηχηρά ονόματα από τη βιομηχανία των private equity funds σε συνεργασία με ξενοδοχειακές αλυσίδες που θα αναλάβουν τη διαχείριση του ιστορικού ξενοδοχείου, έτσι και η δεσμευτική προσφορά τους κριθεί προτιμητέα.

 

Μεταξύ αυτών, ακούγονται σχήματα και ονόματα όπως οι Blackstone (που φέρεται ήδη να έχει παλιά υποβάλει προσφορά 160 εκατ. ευρώ), Oaktree Capital Group LLC, κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για το fund Jermyn Street Real Estate που πήρε (με εκκρεμότητα στο ΣτΕ για το ΕΣΧΑΔΑ) τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ή την Invel που «μπήκε» στην Πανγαία, ακόμα και για το σχήμα FairfaX-Grivalia. Βέβαια, όλα αυτά θα φανούν την προσεχή Παρασκευή.


Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου, οι προσφορές θα κινούνται στα επίπεδα των 150 με 170 εκατ. ευρώ, με την Alpha να αποτιμά το συγκρότημα στα βιβλία της στα 170 εκατ.


Υπενθυμίζεται ότι για το 2015 η Ιονική Ξενοδοχειακή εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους 2,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,3 εκατ. ευρώ, κύκλο εργασιών 29,8 εκατ. ευρώ από 28,9 εκατ. ευρώ, και αύξηση των EBITDA κατά 6% στα 6,8 εκατ. ευρώ, αλλά σε deal τέτοιου είδους και μεγέθους δεν παίζουν ρόλο τα EBITDA αλλά και άλλες παράμετροι, με την Ελλάδα να αποτελεί τουριστικό προορισμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.