ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ποσοστού 20% του ομίλου Viva

15:56 - 08 Απρ 2016 | Επιχειρήσεις
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ποσοστού 20% του ομίλου Viva
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά ποσοστού 20% του ομίλου Viva από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Λάτση. Επόμενος στόχος η επέκταση στο εξωτερικό.

Η διαδικασία απόκτησης μετοχών συνολικού ύψους 20% στον Όμιλο Εταιρειών Viva από επενδυτικές εταιρείες συμφερόντων της Οικογένειας Λάτση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν οι επενδυτές έκαναν το πρώτο βήμα εισόδου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας με την απόκτηση ποσοστού 12,5%. Τον Ιανουάριου του 2016 συμφώνησαν στην απόκτηση και του υπολοίπου 7,5%, συναλλαγή που ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή των επενδυτών την 1η Απριλίου 2016 στη νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet Holdings.

Ο Χάρης Καρώνης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Viva σημείωσε ότι ο Όμιλος ολοκλήρωσε με ιδιαίτερη επιτυχία ένα πρώτο κύκλο λανσαρίσματος καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και ότι άμεσος επόμενος στόχος είναι η διεύρυνση των δραστηριοτήτων του στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης στην οποία έχει επίσημη άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, ως Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος.

 

Πρώτος σταθμός για το ελληνικό ηλεκτρονικό πορτοφόλι, Viva Wallet, θα είναι το Λονδίνο και αμέσως επόμενοι προορισμοί οι Κύπρος, Ρουμανία, Ιταλία και Πολωνία. Προς επίτευξη του παραπάνω στόχου, ο Όμιλος έχει ήδη ξεκινήσει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων του στο εσωτερικό της χώρας.

O Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης ανέφερε ότι “η Viva αποτελεί παράδειγμα καινοτόμου επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και δυναμισμού. Αυτά τα στοιχεία μας έκαναν να ολοκληρώσουμε τη συναλλαγή εντός των 14 μηνών αντί των 3 ετών που προέβλεπε η αρχική μας συμφωνία, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πολύ επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Viva και την άριστη συνεργασία και εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυτικών μετόχων και επενδυτών”.

O Όμιλος Viva δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 2000. Αποτελείται από τις εταιρείες:

1. Viva Wallet Holdings ΑΕ (πρώην Realize ΑΕ), ηγετική εταιρεία στον κλάδο της Πληροφορικής με εξειδίκευση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη web και mobile εφαρμογών για τράπεζες και μεγάλους οργανισμούς (Β2Β).

2. Viva Payments, το πρώτο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος αδειοδοτημένο από την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και σε 30 χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου.

3. Viva Services, εταιρεία με κυρίαρχη θέση στην ηλεκτρονική διάθεση προς καταναλωτές (B2C) υπηρεσιών διάθεσης εισιτηρίων μεταφορών, εισιτηρίων θεαμάτων και αθλητικών εκδηλώσεων, ασφαλειών, κ.ά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.