ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέδριο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως ευκαιρία αποτελεσματικής αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης

11:40 - 12 Απρ 2016 | Επιχειρήσεις
Συνέδριο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως ευκαιρία αποτελεσματικής αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης
O Τομέας Μάνατζμεντ Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης (ΤΟΜΔΔΑ) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, διοργανώνουν συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 12 Απριλίου (09:00) με θέμα «Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως ευκαιρία αποτελεσματικής αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης», στην αίθουσα «Ερμής» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ, Ακαδημίας 7).

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδείξει τα άλματα που μπορεί να επιτύχει η Δημόσια Διοίκηση, με όχημα τις Τεχνολογίες Πληροφοριών & Επικοινωνίας (ΤΠΕ), με στόχο να καταστεί αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη και να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου πολίτη. Η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα οι προτεραιότητες του στόχου 2 για την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση» προσφέρουν ουσιαστική ευκαιρία που με κανένα τρόπο δεν πρέπει να χαθεί. Η στοχευόμενη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, αλλά και η εξασφάλιση πρόσθετων από τον Ιδιωτικό Τομέα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης με τον μετασχηματισμό υφιστάμενων διαδικασιών, την ψηφιοποίηση ροών, εργασιών και αρχείων, αλλά και την παροχή αναβαθμισμένων και φιλικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, προάγοντας μάλιστα την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Στο συνέδριο έμπειρα στελέχη από το Δημόσιο, τον ακαδημαϊκό και τον επιχειρηματικό χώρο, θα παρουσιάσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις, τη διεθνή εμπειρία, τις καλές πρακτικές και, όπου είναι εφικτό, θα προτείνουν την ακολουθητέα στρατηγική στον ευρύτερο τομέα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Εκτός της παρουσίασης των γενικότερων δυνατοτήτων αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών έχει γίνει πρόβλεψη για δυο παράλληλες συνεδρίες που θα ασχοληθούν ειδικά με καίριους τομείς του Δημοσίου και συγκεκριμένα την Ασφάλιση και την Υγεία, καθώς και την Οικονομική Διαχείριση και τη Δικαιοσύνη.

Οι ενότητες του συνεδρίου είναι οι εξής:

Ενότητα 1η: Οι Μεγάλες Αλλαγές που φέρνουν οι Ψηφιακές Τεχνολογίες στα Συστήματα Διακυβέρνησης

Ενότητα 2η: Δυο παράλληλες συνεδρίες με τα εξής αντικείμενα:

Α) Υγεία και Ασφάλιση

Β) Οικονομική Διαχείριση και Δικαιοσύνη

Ενότητα 3η: Panel Discussion – Κύρια Συμπεράσματα Συνεδρίου

Πριν το κλείσιμο του Συνεδρίου, θα παρουσιασθούν οι κύριες διαπιστώσεις των προηγούμενων ενοτήτων και θα εξαχθούν τα βασικά συμπεράσματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διαμόρφωση της στρατηγικής και των πολιτικών που πρέπει να εφαρμοσθούν.

Η εκδήλωση αυτή απευθύνεται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, διευθυντές και στελέχη των Υπουργείων και των φορέων του Δημοσίου, στελέχη που έχουν την ευθύνη στο σχεδιασμό και την εφαρμογή διοικητικών μεταρρυθμίσεων και στρατηγικής ΤΠΕ, σε στελέχη των κρίσιμων κλάδων της Δημοσιονομικής Διαχείρισης, της Δικαιοσύνης, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Υγείας. Επίσης, σε στελέχη Συμβούλων Επιχειρήσεων και Επιχειρήσεων Πληροφορικής, καθώς και στελέχη της ευρύτερης ψηφιακής αγοράς, που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς Οργανισμούς και καταναλωτές (ηλεκτρονικών συναλλαγών, ψηφιακής επικοινωνίας κλπ), αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο χώρο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 12 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.