ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 27 Ιουνίου οι νέες προσφορές για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

22:48 - 10 Μαϊ 2016 | Επιχειρήσεις
Σε νεά παράταση κατάθεσης των προσφορών, ορίστηκε η 27η Ιουνίου σχετικά με την κατασκευή και τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλι, προχώρησε το υπουργείο Μεταφορών.

Η νέα παράταση, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, που αναρτήθηκε στην διαύγεια, δίνεται επειδή εκκρεμεί η απάντηση σε ορισμένα σχόλια και ερωτήματα των ενδιαφερομένων αφορούν τα κατά κύριο λόγο θέματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που υποβλήθηκαν τόσο κατά την υποβολή των σχολίων επί των Τευχών Μεταβολών όσο και µετά την λήξη της περιόδου σχολιασμού των Τευχών Μεταβολών.


Παράλληλα διατυπώθηκαν και αιτήματα για παράταση και της ημερομηνίας κατάθεσης των Προσφορών λόγω :


-της ανάγκης μετάφρασης των τευχών μεταβολών και ενημέρωσης αλλοδαπών εταιρειών που συµµετέχουν στους ενδιαφερόµενους ομίλους , που προτίθενται να υποβάλλουν προσφορά


-της ενημέρωσης που πρέπει να γίνει στους χρηµατοδότες (χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα - τράπεζες) του έργου για τις σηµαντικές αλλαγές που επήλθαν στα τεύχη μεταβολών, προκειµένου να υποβληθούν ανταγωνιστικές προσφορές


-των αλλαγών που τυχόν θα προκύψουν κατά την διαµόρφωση των τελικών τευχών μεταβολών, βάσει των νέων σχολίων που υποβλήθηκαν, και του πρόσθετου χρόνου που θα απαιτηθεί για την επεξεργασία τους.


"Εν όψει των αλλαγών που ενδέχεται να είναι ουσιώδεις για την διαμόρφωση των προσφορών και με δεδομένο ότι τα Τελικά Τεύχη Μεταβολών προβλέπεται να εκδοθούν εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός Μαΐου 2016, κρίνεται ότι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την διαμόρφωση των προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερομένων και κατά συνέπεια είναι αναγκαία η παράταση του χρόνου υποβολής των προσφορών για την διατήρηση του ανταγωνισμού και την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.
Σημειώνεται πως αρχικά η διορία για την υποβολή προσφορών ήταν η 23η Φεβρουαρίου, στη συνέχεια όμως μετατέθηκε στις 6 Μαΐου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.