ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη διάκριση του VesselBot στον διαγωνισμό egg-THI Excellence Award Pitching Competition!

17:32 - 19 Μαϊ 2016 | Επιχειρήσεις
Μεγάλη διάκριση του VesselBot στον διαγωνισμό egg-THI Excellence Award Pitching Competition!
Η καινοτόμος startup επιχείρηση VesselBot διακρίθηκε ανάμεσα σε 12 Hitech νεοφυείς εταιρείες υψηλού επιπέδου, οι οποίες συμμετείχαν στο διαγωνισμού egg-THI Excellence Award Pitching Competition και τιμήθηκε με το 2ο βραβείο αξίας 35.000 δολαρίων.

Το egg-THI Excellence Award Pitching Competition είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το πρόγραμμα egg και στηρίζεται οικονομικά από την Ελληνική Πρωτοβουλία, The Hellenic Initiative. Στόχο έχει την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

 

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού 29 από τις 63 Startup εταιρείες των τριών κύκλων του προγράμματος egg κατέθεσαν το επιχειρησιακό τους σχέδιο στην κριτική επιτροπή. Οι 12 από αυτές με την καλύτερη βαθμολογία προκρίθηκαν στον τελικό που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μάϊου 2016, στο κτήριο του egg.

 

Στον τελικό η εταιρεία VesselBot κλήθηκε στα πλαίσια ενός 6λεπτου pitching να παρουσιάσει στην κριτική επιτροπή την καινοτομία που προσφέρει στην παγκόσμια αγορά της Ναυτιλίας μέσω της τεχνολογίας καθώς και τις στρατηγικές που έχει επιλέξει να ακολουθήσει με σκοπό την υλοποίηση των επιχειρηματικών της στόχων.Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν στελέχη της Eurobank, του Corallia καθώς και oι κύριοι Jeremy Downward και Μιχάλης Πρίντζος ως εκπρόσωποι του The Hellenic Initiative. Η τελική αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε βάσει έντεκα μετρικών, όπως για παράδειγμα η πληρότητα του επιχειρηματικού τους πλάνου, η αποτύπωση της αγοράς στόχου και του ανταγωνισμού, η καταγραφή της διεθνούς αγοράς, η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής τους δράσης, η επενδυτική υπεραξία της επιχείρησης κ.α.

 

Λίγα λόγια για το Vessel Bot…

Το VesselBot είναι μια καινοτόμος διαδικτυακή πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας. Παρέχεται με τη μορφή SaaS (Software as a service) προσφέροντας τόσο στους Ναυλωτές όσο και στους Ιδιοκτήτες πλοίων στρατηγικά, λειτουργικά και οικονομικά οφέλη. Με τη χρήση της τεχνολογίας επιτυγχάνει σημαντική μείωση των απαιτούμενων πόρων καθώς επίσης και του κόστους διαμεσολάβησης κατά τη διαδικασία ναύλωσης, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων μέσα από δεδομένα με σαφώς πιο αποτελεσματικό τρόπο σε σχέση με τον παραδοσιακό τρόπο που λειτουργεί σήμερα η αγορά.

 

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα egg …

Το Πρόγραμμα egg - enter•grow•go αποτελεί μια πρωτοβουλία Eταιρικής Kοινωνικής Eυθύνης της Eurobank που σχεδίασε και υλοποιεί σε συνεργασία με το Corallia, στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τόνωση της νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα παρέχει σε νεανικές επιχειρηματικές ομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working). Έχει συνολική διάρκεια 12 μήνες και παρέχει κτηριακή υποδομή υψηλών προδιαγραφών, συμβουλευτική καθοδήγηση από ένα καταξιωμένο δίκτυο μεντόρων, επιχειρηματική κατάρτιση υποστηρικτικές υπηρεσίες και χρηματοδοτικά εργαλεία και επιχειρηματική δικτύωση. 

 

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία …

 

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη. Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο website:http://www.TheHellenicInitiative.org/ και http://onegreece.org

Like us on Facebook: https://www.facebook.com/thehellenicinitiative

Follow us on Twitter :@THI_OneGreece

 

Λίγα λόγια για τ o Corallia Clusters Initiative..

Το Corallia Clusters Initiative -ή εν συντομία Corallia- είναι ο πρώτος φορέας που συστάθηκε στην Ελλάδα για την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters) με στρατηγικό στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένων παραγωγικών και καινοτομικών οικοσυστημάτων στα οποία δραστηριοποιούνται, συντονισμένα, φορείς σε συγκεκριμένους κλάδους και περιφέρειες της χώρας όπου προϋπάρχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και χαρακτηριστικά έντασης γνώσης, υψηλής τεχνολογίας και εξαγωγικού προσανατολισμού.

 

Σε ρόλο καταλύτη, το Corallia σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες παρεμβάσεις στήριξης που αποσκοπούν στην επίτευξη στρατηγικών στόχων όπως:

- διεθνοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων

- κεφαλαιοποίηση της επιχειρηματικής έρευνας

- εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση

- τόνωση θέσεων εργασίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:20 - 19 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.