ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα ελληνικό app για το Brexit

16:29 - 16 Ιουν 2016 | Επιχειρήσεις
Ένα ελληνικό app για το Brexit
Με αφορμή το δημοψήφισμα που θα πραγματοποιηθεί στην Μεγάλη Βρετανία στις 23 Ιουνίου, η One9six και SOFTWeb προχώρησαν στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη μίας mobile εφαρμογής, σχεδιασμένης σε iΟS και Android περιβάλλον για smartphones, προσκαλώντας το ευρύ κοινό να καταθέσει την άποψη του πάνω στο φλέγον ζήτημα ενός ενδεχόμενου Brexit. Πιο συγκεκριμένα η One9six ανέλαβε το δημιουργικό σχεδιασμό και τη διαμόρφωση της εμπειρίας του χρήστη και η SOFTWeb την προγραμματιστική ανάπτυξη της πλατφόρμας.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην ψηφοφορία έως και την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στις 22:00 ώρα Αγγλίας (την ώρα ακριβώς που κλείνουν και επίσημα οι κάλπες στο Ηνωμένο Βασίλειο).

 

Σημαντικό γεγονός αποτελεί το να κατανοήσουν οι πολίτες, τόσο της Ελλάδας όσο και των υπόλοιπων Κρατών-Μελών της Ε.Ε., ότι ένα ενδεχόμενο «διαζύγιο» της Μεγάλης Βρετανίας με την Ε.Ε. μπορεί να επιφέρει πολλές συνέπειες τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο (εξαγωγές, αύξηση χρηματοπιστωτικού κόστους, διακύβευση της εσωτερικής συνοχής κ.ά.) και μας αφορά όλους.

 

H εφαρμογή είναι διαθέσιμη μέσω των:

 

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.softweb.exitpoll&hl=en

 

App Store: https://itunes.apple.com/us/app/exit-poll/id531079400?mt=8

 

Σχετικά με την εφαρμογή

 

Η εφαρμογή αποτελεί μια πλατφόρμα ψηφοφορίας και δημοσιοποίησης της πρόθεσης ψήφου σχετικά με το δημοψήφισμα για παραμονή ή έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου. Μέσα από την εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να εκφράσει την άποψη του σχετικά με το δημοψήφισμα. Παράλληλα και πέρα από τη δυνατότητα της συμμετοχής στη ψηφοφορία, ο χρήστης έχει πρόσβαση στην καθημερινή ειδησεογραφία που σχετίζεται με το βρετανικό δημοψήφισμα, με διαρκές και δυναμικό περιεχόμενο. Επιπλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κοινοποιήσει την εφαρμογή στα Social Media (Facebook, Twitter, Messenger).

 

Συνοπτική λίστα με τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής:

 

  • Συμμέτοχη στην ψηφοφορία που διεξάγεται μέσω της εφαρμογής
  • Προβολή της πρόθεσης ψήφου του συνόλου των χρηστών
  • Πρόσβαση στις τελευταίες ειδήσεις σχετικά με το βρετανικό δημοψήφισμα
  • Δυνατότητα αξιοποίησης Social Media sharing δυνατοτήτων, (Facebook, Twitter) και αποστολής περιεχομένου με e-mail

Η νέα αυτή εφαρμογή, αποτελεί το έναυσμα της παρουσίασης από τις δύο εταιρίες, μιας σειράς mobile εφαρμογών και λύσεων, οι οποίες θα παρουσιασθούν στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Η SOFTWeb Adaptive IT Solutions είναι μια καινοτόμα εταιρεία στον κλάδο της ανάπτυξης εφαρμογών κινητών συσκευών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008.

Έχει αναπτύξει δική της βραβευμένη και καινοτόμα τεχνολογία middleware (Pocketwarp) ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του διαρκώς αναπτυσσόμενου κλάδου κινητών συσκευών. Η εταιρεία έχει πάνω απο 550 ικανοποιημένους πελάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Φιλοσοφία της εταιρείας είναι να επενδύει σε νέες τεχνολογίες προσφέροντας λύσεις αιχμής και να παρέχει διαρκή τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη για την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων/συνεργατών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.