ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρινόπουλος ΑΕ: Βγήκε η απόφαση-Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας η εταιρία

18:04 - 01 Ιουλ 2016 | Επιχειρήσεις
Μαρινόπουλος ΑΕ: Βγήκε η απόφαση-Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας η εταιρία
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτές τις αιτήσεις για έκδοση προσωρινής διαταγής του ομίλου Μαρινόπουλος θέτοντας σε καθεστώς προστασίας την εταιρικά έναντι των πιστωτών της μέχρι τη συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα στις 21 Σεπτεμβρίου 2016.

Κατά των αιτήσεων του Ομίλου τάχθηκε το Δημόσιο με παρέμβαση που άσκησε. Κατά τους εκπροσώπους του Δημοσίου, το ποσό της οφειλής (προς το Δημόσιο) που επικαλείται η «Μαρινόπουλος», δεν είναι ακριβές.

Οι νομικοί του Δημοσίου είπαν στο Δικαστήριο ότι το ποσό που οφείλει στο κράτος η «Μαρινόπουλος» ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι η πλευρά του Δημοσίου ζήτησε να μην κάνει δεκτές τις αιτήσεις το δικαστήριο ή άλλως να οριστεί στον όμιλο να καταβάλει ισόποση εγγυοδοσία για τις οφειλές του.

Από το καθεστώς προστασίας εξαιρούνται οι εργαζόμενοι (οι οποίοι το είχαν ζητήσει ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η στάση του Νομικού Συμβουλίου προκάλεσε αναταραχή στο Μαξίμου, δεδομένου ότι τις προηγούμενες ημέρες διαβεβαίωνε για θετική εισήγηση στην υπόθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.