ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην «εντατική» η αγορά του Πειραιά

11:05 - 16 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Στην «εντατική» η αγορά του Πειραιά
Την αγωνία του για το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων εξέφρασε με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, καθώς κάνει λόγο για αφελληνισμό στην επιχειρηματικότητα, φυγή επιχειρήσεων, αλλά και διαρκή ενίσχυση των μεριδίων αγοράς των ξένων πολυεθνικών ομίλων σε βάρος των ελληνικών επιχειρήσεων.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης στην 81η ΔΕΘ, δείχνουν να προσκρούουν στην τελική έγκριση των ξένων εταίρων, κάτι που επιβάλλει ολική και ταυτόχρονη διαχείριση σε πολλούς τομείς της οικονομίας.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά ζητά μείωση των φόρων, που για να προκύψει, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, απαιτείται δραστική μείωση του παρεμπορίου και λαθρεμπορίου, τα οποία συνθέτουν μια ανθούσα παραοικονομία, διπλάσια σε ποσοστό από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά ζητά την παρουσία του υπουργείου Οικονομικών μέσω στοχευμένων και αποτελεσματικών ελέγχων, οι οποίοι θα εστιάζουν στην πηγή του προβλήματος, στην είσπραξη και αύξηση των δημοσίων εσόδων.

 

Αναγκαία επίσης κρίνεται η συνεισφορά της κυβέρνησης στην αλλαγή φορολογικής νοοτροπίας, δίνοντας κίνητρα στη συλλογή αποδείξεων, αλλά και διαφυλάττοντας τους κανόνες της αγοράς, ώστε ο φορολογικά συνεπής να επιχειρεί με ίσα μέτρα και σταθμά και να μην αισθάνεται αφελής. Ωστόσο, και σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του συλλόγου, τονίζεται η προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, ώστε να καταστήσουν τις επιχειρήσεις τους ως πρότυπο, που θα προσελκύουν τους καταναλωτές και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.