ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκδήλωση στο Λονδίνο με funds για χρηματοδότηση ελληνικών ΜμΕ

12:54 - 28 Σεπ 2016 | Επιχειρήσεις
Εκδήλωση στο Λονδίνο με funds για χρηματοδότηση ελληνικών ΜμΕ
Την ευκαιρία σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε επαφή με την επενδυτική κοινότητα του Λονδίνου δίνει το roadshow που διοργανώνεται στις 12 Οκτωβρίου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η γνωστή βρετανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Frank Investments έχει θέσει υπό την αιγίδα αυτή την ιδιωτική πρωτοβουλία χρηματοδότησης, καλώντας τους διευθυντές και ανώτερα στελέχη βρετανικών funds να γνωρίσουν από κοντά τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις και να αξιοποιήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται.

 

Στο roadshow θα συμμετάσχουν αξιόπιστες και εξωστρεφείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: αγροτικά προϊόντα, υγιεινή διατροφή, αρωματικά φυτά και βότανα, χημικά και πλαστικά, κατασκευές, ένδυση, καινοτομία, κρασιά, εμπόριο, τουρισμός, φάρμακα και καλλυντικά.

Μεταξύ των όρων συμμετοχής των ελληνικών μικρομεσαίων εταιρειών είναι να έχει υπάρξει ήδη τουλάχιστον τριετής κερδοφόρα δραστηριοποίηση, να υπάρχει εμπεριστατωμένο πλάνο ανάπτυξης και να έχει γίνει έλεγχος βασικών οικονομικών και επιχειρηματικών στοιχείων μέσω των τριών πιο πρόσφατων ισολογισμών.

 

Συνολικά 12 εταιρείες θα παρουσιαστούν μέσω των ιδιοκτητών ή των ανώτατων διοικητικών τους στελεχών. Από αυτές τις εταιρείες έξι θα παρουσιάσουν τις εταιρείες τους στο κοινό. Δίνεται επίσης η ευκαιρία στις εταιρείες είτε να εκθέσουν τα προϊόντα τους στην αίθουσα της εκδήλωσης ή να συμμετάσχουν σε ένα πακέτο δώρου για τους fund managers.

 

Το επίπεδο της δυνητικής χρηματοδότησης έχει αποφασιστεί να κυμαίνεται από £100.000 έως £10.000.000.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Εμπορικός Ακόλουθος της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και εκπρόσωπος του Υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου κ. Σωτήρης Λεοντάρης που θα δώσει στους επενδυτές μια σύντομη εικόνα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα. Και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο κ. Αντώνης Κατεπόδης θα εξηγήσει το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει για τους ξένους επενδυτές.

Οι διοργανωτές σημειώνουν ότι η συνεργασία με άλλες επιχειρήσεις και συμβούλους είναι ιδιαίτερα επιθυμητή. Το roadshow διοργανώνεται στις 12 Οκτωβρίου (5.30μμ-9:00μμ) στο Royal Automobile Club στο κεντρικό Λονδίνο. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.