ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος Κύριο

09:58 - 05 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
Πέθανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος, πέθανε σήμερα ξημερώματα Σαββάτου στις 3.30 το πρωί από καρδιακή ανακοπή. Αυτό ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο Υγεία. Ήταν ιδρυτής του ομίλου Marfin και πρόεδρος του Δ.Σ. του Υγεία.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ώς εξής:

 

Με βαθιά οδύνη το Διοικητικό Συμβούλιο της Marfin Investment Group (MIG) ενημερώθηκε για τον θάνατο του ιδρυτή του Ομίλου Ανδρέα Βγενόπουλου. Γεννημένος στις 4 Ιανουαρίου 1953 υπήρξε και πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού στην ξιφασκία.

 

Ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Βγενόπουλος και συνεργάτες», ενώ στη σταδιοδρομία του διετέλεσε μεταξύ άλλων Διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού στην "Thenamaris Shipping".

 

Υπήρξε εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρι Αθηνών Υγεία ΑΕ». Τη θέση του εκτελεστικού προέδρου την είχε αναλάβει τον Ιούνιο του 2008, αφήνοντας τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου που κατείχε έως τότε.

 

Υπό την ηγεσία του η MIG μετατράπηκε σε μία διεθνή εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου με έδρα την Ελλάδα και παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

 

Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της αποτελείται σήμερα από ηγέτιδες εταιρείες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: H Vivartia στον κλάδο γαλακτοκομικών, κατεψυγμένων τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας, η Attica Group κορυφαία εταιρεία της επιβατηγού/οχηματαγωγού ναυτιλίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο Όμιλος Υγεία, η Singular Logic  εταιρεία ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής στην Ελλάδα, η Sunce (Bluesun) ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους της βιομηχανίας τουρισμού και αναψυχής στην Κροατία και η Robne Kuce Beograd (RKB) εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων στη Σερβία.

 

Στην ξιφασκία υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος με διακρίσεις σε διεθνείς αγώνες και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου το 1972.

 

Σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας η κηδεία θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:16 - 05 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.