ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

14:36 - 15 Νοε 2016 | Επιχειρήσεις
ΣΕΒ: Δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας
«Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν δικαιολογεί πανηγυρισμούς από κανέναν. Αντιθέτως χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους, γρήγορες αποφάσεις από την Κυβέρνηση και έμφαση σε πολιτικές και προτεραιότητες που στηρίζουν την ανάπτυξη». Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Άκης Σκέρτσος στη συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αθήνα 9,84.

Ακολουθούν, τα σημαντικότερα σημεία:

 

Η οικονομία χρειάζεται σταθερότητα και προβλεψιμότητα

 

«Η ύφεση το 2015 σε τρέχουσες τιμές διαμορφώθηκε στο 1,3% λόγω του σοκ που υπέστη η οικονομία από το τραυματικό εκείνο πρώτο εξάμηνο που ανέκοψε την ανάκαμψη της οικονομίας που είχε ήδη ξεκινήσει από το 2014. Από το δεύτερο εξάμηνο του 2015 μέχρι και σήμερα όλοι αγωνιζόμαστε για να επανέλθει αυτή ακριβώς η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στην οικονομία», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος.

 

Να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές

 

«Η κυβέρνηση για πολιτικούς λόγους έχει αναγάγει σε μείζον ζήτημα της τρέχουσας διαπραγμάτευσης τα εργασιακά, ενώ θα έπρεπε να έχει άλλες προτεραιότητες για να στηρίξει την ανάπτυξη: σύσσωμοι οι φορείς της επιχειρηματικότητας και η Κυβέρνηση θα έπρεπε σήμερα να διαπραγματευόμαστε με τους θεσμούς το πώς θα μειώσουμε το κόστος τραπεζικού δανεισμού των επιχειρήσεων και τους φορολογικούς συντελεστές καθώς και ποια είναι τα στοχευμένα εκείνα κίνητρα που θα φέρουν νέες επενδύσεις σε παραγωγικές και εξωστρεφείς δραστηριότητες», εκτίμησε ο κ. Σκέρτσος.

 

Γιατί δεν πρέπει να πανηγυρίζει κανείς;

 

«Πρώτον διότι για να είμαστε σοβαροί και βέβαιοι ότι μιλάμε για μια σταθερή τάση ανάκαμψης σε επίπεδο έτους, χρειάζεται να περιμένουμε για να δούμε και τα στοιχεία του 4ου τριμήνου στην παραγωγή και την κατανάλωση. Δεύτερον, διότι ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων νοσεί με χρέη προς τις τράπεζες και το κράτος. Και τρίτον, διότι σύμφωνα με τις μετρήσεις που διενεργούνται το 1/3 των επιχειρήσεων σκέφτεται σοβαρά την μεταφορά της έδρας τους στο εξωτερικό,λόγω της δυσμενούς φορολογικού περιβάλλοντος τόσο σε ό,τι αφορά τους φορολογικούς συντελεστές όσο και τις ασφαλιστικές εισφορές».

 

Για δήθεν πιθανή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών

 

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια δυνατότητα. Αυτό θα ήταν μια συνταγή αποτυχίας, η οποία θα οδηγήσει στη διόγκωση της παρα-οικονομίας και στην οριστική έξοδο των επιχειρήσεων από την ελληνική επικράτεια», τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:29 - 15 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.