ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαδεράκης:«Κλειδί» το ΓΕΜΗ για επίσπευση εμπορικών πληρωμών

13:20 - 11 Δεκ 2016 | Επιχειρήσεις
Την αντιμετώπιση του φαινομένου των καθυστερήσεων των πληρωμών στις εμπορικές συναλλαγές, εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης.

Όπως δηλώνει ο κ. Παπαδεράκης «εξετάζεται η δυνατότητα λήψης μέτρων για εξισορρόπηση των χρόνων αποπληρωμής των εγχώριων προμηθευτών του κλάδου, σε αντιστοιχία με τα όσα ισχύουν για τους ξένους προμηθευτές τυποποιημένων εισαγόμενων προϊόντων, και με έμφαση σε όσους ασχολούνται με τα φρέσκα προϊόντα».

 

Ακόμη στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης για την διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας ο κ. Παπαδεράκης τονίζει: «Πιστεύω ακράδαντα ότι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης στο τομέα της δημόσιας διοίκησης είναι να μην επιτρέψει ο υπηρεσιακός απομονωτισμός που κυριαρχεί σε επίπεδο διοικητικών μονάδων και υπηρεσιών διαφορετικών υπουργείων, να διαιωνιστεί και στο επίπεδο των πληροφοριακών συστημάτων και μητρώων».

 

Ο ίδιος, αναφέρεται ακόμη στα θετικά αποτελέσματα που έχει ήδη, για τις ΜμΕ, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις και γνωστοποιεί ότι ολοκληρώνεται η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για το υπαίθριο εμπόριο και για την προστασία του καταναλωτή.

 

Τέλος σημειώνει ότι θα αναβαθμιστούν οι Υπηρεσίες μιας στάσης και το Γενικό Εμπορικό Μητρώο ΓΕΜΗ, ώστε να συμβάλλουν καθοριστικά στην έγκαιρη και αξιόπιστη εκκαθάριση των αδρανών επιχειρήσεων που επιβαρύνονται με αναδρομικό κλείσιμο, όσο και στο υποστηρικτικό ρόλο που οφείλουν να έχουν προς τους επιχειρηματίες.

 

Για την περίοδο των «capital control» ο Αντώνης Παπαδεράκης λέει ότι ''η αγορά αντέδρασε πολύ πιο ψύχραιμα απέναντι στις δυσκολίες που ανέκυψαν λόγω της διαπραγμάτευσης απ'ότι καταστροφολογικά διογκώνουν και συνειδητά επιβαρύνουν ορισμένοι πολιτικοί και «άλλοι» εγχώριοι κύκλοι συμφερόντων."

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 12 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.