ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τη Hellenic Seaways

22:37 - 20 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Ποιοι κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για τη Hellenic Seaways
Aργά το μεσημέρι έκλεισε η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 40,4% της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, προσφορές κατέθεσαν η ναυτιλιακή εταιρεία Minoan του Ιταλού εφοπλιστή Εμανουέλ Γριμάλντι και η Eagle Mind του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου της Seajet.

 

Δεν επιβεβαιώνεται η κατάθεση προσφοράς από το αμερικανικό fund fortress, το οποίο παλαιότερα είχε οικονομική συνεργασία με την Attica Group και είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά των μετοχών της Hellenic Seaways, αλλά και για την εταιρεία Flagship ευρωπαϊκών συμφερόντων.

 

Η διαδικασία της αξιολόγησης των προσφορών που θα παραλάβει η εταιρεία Lazard, θα γίνει από το νέο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς.

 

Να αναφερθεί πως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έως σήμερα για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Hellenic Seaways έχει εκφράσει η Μinoan Lines του εφοπλιστή Γκριμάλντι, που σήμερα κατέχει το 48,53% των μετοχών της Hellenic Seaways, κάτι που την κατατάσσει στην πρώτη θέση των μετόχων της.

 

Η Hellenic Seaways με περισσότερα από 15 χρόνια παρουσίας στην ελληνική επιβατηγό ναυτιλία, διαθέτει στόλο με 18 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

 

To 2016, η Hellenic Seaways προσθέτει στο στόλο της 3 εκ βάθρων ανακαινισμένα πλοία, το «HIGHSPEED 7», το «HELLENIC HIGHSPEED» και το «ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.