ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επένδυση 300 εκατ. της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο

13:29 - 22 Μαρ 2017 | Επιχειρήσεις
Νέα επένδυση 300 εκατ. της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο
Η Παπαστράτος, θυγατρική της Philip Morris International, ανακοίνωσε σήμερα την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Philip Morris International, για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, το καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International. Η επένδυση αυτή δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία.

Η νέα επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης που έχουν αναλάβει η Philip Morris International και η Παπαστράτος για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου. Με την ολοκλήρωσή της, το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα είναι το τρίτο της Philip Morris International παγκοσμίως, μετά την Ελβετία και την Ιταλία, που θα παράγει προϊόντα καπνού που δεν περιλαμβάνουν καύση.

 

Κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, παρουσίασε το επενδυτικό σχέδιο, τους στόχους, αλλά και τα άμεσα, απτά οφέλη που προκύπτουν από τη νέα επένδυση.

 

«Η Παπαστράτος τολμά να βλέπει μπροστά. Τολμά να οραματίζεται ένα μέλλον που φτιάχνεται και στην Ελλάδα. Τολμά να φέρει στη χώρα αυτό που χρειάζεται περισσότερο, παρά το αντίξοο περιβάλλον: επενδύσεις, θέσεις εργασίας, καινοτομία, εξαγωγές. Για αυτό το λόγο τοποθετεί σήμερα τη χώρα στο κέντρο της τεράστιας αλλαγής που φέρνει τοIQOS διεθνώς. Πρόκειται για μια επένδυση–σταθμό για ένα μέλλον απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου και για την ελληνική οικονομία, με άμεσο και ουσιαστικό αποτύπωμα στην πρωτογενή παραγωγή και την κοινωνία» τόνισε ο κ. Χαρπαντίδης.

 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη επένδυση να ξεχωρίζει είναι η άμεση υλοποίησή της. Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή των νέων παραγωγικών μονάδων, ενώ οι πρώτες νέες μηχανές θα τοποθετηθούν το φθινόπωρο. Η πρώτη παραγωγή των ράβδων καπνού θα ξεκινήσει σε μόλις 10 μήνες από σήμερα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης στην Ελλάδα θα παράγονται ετησίως 20 δισ. ράβδοι καπνού.

 

Με τη νέα επένδυση, η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα από τα ελάχιστα διεθνή κέντρα παραγωγής καπνικών προϊόντων νέας γενιάς, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τις ελληνικές εξαγωγές.

 

Σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία, η Παπαστράτος στηρίζει ουσιαστικά την απασχόληση, δημιουργώντας 400 νέες θέσεις εργασίας. Οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 800 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που προσφέρει ήδη η Παπαστράτος αλλά και τις 250 προσλήψεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες αποκλειστικά για τη δραστηριότητα του IQOS.

 

Η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας και για την ελληνική καπνοκαλλιέργεια, καθώς συμβάλλει στη διασφάλιση του μέλλοντος χιλιάδων καπνοκαλλιεργητών. Η Philip Morris International και η Παπαστράτος συνεχίζουν να απορροφούν και να εξάγουν σε όλο τον κόσμο ελληνικά καπνά ανατολικού τύπου, τα οποία θα καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο χαρμάνι και των νέων ράβδων καπνού.

 

Πέρα από τα οικονομικά οφέλη, η νέα επένδυση δίνει ανάσα αισιοδοξίας στην κοινωνία. Η Ελλάδα αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια νέα διεθνή αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί με μεγάλη ταχύτητα. 

 

Σημειώνεται ότι από το 2003 η Philip Morris International και η Παπαστράτος έχουν ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα.

Το IQOS είναι ένα από τα τέσσερα προϊόντα της Philip Morris International που δεν περιλαμβάνουν καύση και που απευθύνονται στις ανάγκες και διαφορετικές προτιμήσεις των ενήλικων καπνιστών. Είναι ένα θερμαινόμενο καπνικό προϊόν που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2014 και αναμένεται ως τα τέλη του 2017 να βρίσκεται σε περισσότερες από 30 χώρες. Από το 2008, η ΡΜΙ έχει προσλάβει περισσότερους από 400 επιστήμονες και ειδικούς και έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην έρευνα και ανάπτυξη και την επιστημονική τεκμηρίωση. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας για την τεκμηρίωση της δυνατότητας μειωμένου κινδύνου του IQOS είναι πολύ ενθαρρυντικά και η εταιρία διαθέτει ελεύθερα την επιστημονική της μεθοδολογία και τα ευρήματά της για ανεξάρτητο έλεγχο και επαλήθευση από τρίτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.