ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Athens Ledra: Oι επενδυτές περιμένουν το νέο «κούρεμα» στην τιμή

08:10 - 06 Απρ 2017 | Επιχειρήσεις
Athens Ledra: Oι επενδυτές περιμένουν το νέο «κούρεμα» στην τιμή
Στις αποφάσεις της διοίκησης της επισπεύδουσας ALPHA bank για ενδεχόμενο νέο «κούρεμα» της τιμής εκκίνησης για την πώληση του Athens Ledra στρέφεται το ενδιαφέρον των επενδυτών. Μετά και τον χτεσινό τέταρτο κατά σειρά πλειστηριασμό για την πώληση του Athens Ledra δεν υπήρξε εξέλιξη καθώς δεν κατατέθηκαν προσφορές.
Ωστόσο ενδιαφέρον και μάλιστα σημαντικό φαίνεται να υπάρχει από διάφορα σχήματα. Ήδη βέβαια υπήρξε σημαντική μείωση της τιμής εκκίνησης κατά 10 εκατομμύρια στα 38 εκατ. ευρώ από 48 εκατ. που ήταν κατά τις προηγούμενες  διαδικασίες. Κύρια αιτία της απροθυμίας των επενδυτών να καταθέσουν προσφορές είναι τα δανειακά βάρη της εταιρίας που είχε το ξενοδοχείο της ΑΣΤΥ Α.Ε., αλλά και το γεγονός ότι το κτήριο χρήζει νέων επενδύσεων για να καταστεί ανταγωνιστικό που υπολογίζονται στα 10 εκατ. ευρώ.
 
Πιο συγκεκριμένα οι υποχρεώσεις του ξενοδοχείου προς τις πιστώτριες τράπεζες υπολογίζονται σε περίπου 35 εκατ. ευρώ, ενώ υφίστανται ακόμη σημαντικές οφειλές προς το ΙΚΑ (πάνω από 9 εκατ. ευρώ) και προς τους εργαζόμενους. Πέρα από το ξενοδοχειακό ακίνητο, θα βγουν σε πλειστηριασμό και ένα ακόμα κτήριο (πάρκινγκ) και γραφεία απέναντι από το ξενοδοχείο με τιμή 2,1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για όμορες ιδιοκτησίες της εταιρείας ΑΣΤΥ Α.Ε.
 
Πάντως  ενδεχόμενο «κούρεμα» απαιτήσεων μπορεί να πυροδοτήσει εκ νέου ενδιαφέρον κι από ομίλους που μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί καθώς το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται στην δεύτερη καλύτερη ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας μετά από αυτήν του Συντάγματος ενώ με μετασκευές μπορεί να αποκτήσει αίθουσες μεγάλης χωρητικότητας για συνεδριακές δραστηριότητες.
 
Η οικογένεια Παρασκευαϊδη πάντως παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενώ και το υπ. Εργασίας έχει δεσμευτεί ότι οι εργαζόμενοι, που κρατούν ζωντανό το κτήριο, θα πάρουν τα δεδουλευμένα τους.
 
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη  Δευτέρα εξάλλου εκδικάστηκε η αγωγή των εργαζομένων εις βάρος των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας για παραβίαση διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας (οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από τα μέσα του περσινού Μάρτη, ενώ η εργοδοσία δεν τους είχε καταβάλει ούτε το δώρο Πάσχα για το 2016). Το δικαστήριο δικαίωσε τους εργαζομένους, ενώ τα μέλη του δ.σ. της εταιρείας άσκησαν έφεση.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 09:41 - 06 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.