ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαγωνισμός καινοτομίας απο την Apivita Κύριο

08:19 - 21 Απρ 2017 | Επιχειρήσεις
Διαγωνισμός καινοτομίας απο την Apivita
Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να κριθεί οριστικά η συνφωνία πώλησης πλειοψηφικού της Apivita στον ισπανικό όμιλο Puig.

Αυτό σημείωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας φυσικών καλλυντικών, κ.Νίκος Κουτσιανάς στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες η ελληνική εταιρία με αντικείμενο τα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας στα οποία συμμετέχει. 

 

Μάλιστα το πρώτο διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των νέων στρατηγικών μετόχων, όπου και θα αποτυπωθεί η νέα στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας υπό τη σκέπη της Puig ανανεώνεται να γίνει τον Ιούνιο. Επίσης Τότε θα  αποσαφηνιστούν και οι τελικοί όροι της συμφωνίας εξαγοράς.

 

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης χθες την προκήρυξη Διαγωνισμού Καινοτομίας σε συνεργασία με το ΔΠΜΣ Βιοεπιχειρείν με τίτλο «Life Innovation».

 

« Η Αpivita αποτελεί πρότυπο εταιρίας για τον τρόπο που αναπτύσσεται και υπόδειγμα της επιχειρηματικότητας που έχει ανάγκη η χώρα» τόνισε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ.Κώστας Φωτάκης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση παρουσίασης τόσο του διαγωνισμού όσο και των ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία η εταιρία συμμετέχει.

 

Ο ίδιος αναφέρθηκε επίσης στα χρηματοδοτικά  προγράμματα που αναμένεται να στηρίξουν ερευνητικές εργασίες και επιχειρηματικές προσπάθειες βασισμένες στην καινοτομία. Ο Υπουργός αναφέρθηκε τόσο σε σχετικά προγράμματα ΕΣΠΑ, σε αυξημένους πόρους 240 εκατ.ευρώ που δεσμεύτηκαν από την ελληνική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση της έρευνας αλλά και για τις ευκαιρίες που θα προσφέρει το υπό σύσταση Equi Fund.

 

Σε ότι αφορά τον διαγωνισμό καινοτομίας «Life Innovation» αυτός αφορά την κατάθεση μίας καινοτόμου ιδέας σε τρεις εναλλακτικές θεματικές ενότητες:

 

1)   Καινοτόμο Καλλυντικό Προϊόν

 

2)   Καινοτόμο Διατροφικό Προϊόν

 

3)   Καινοτόμο Συμπλήρωμα Διατροφής

 

Ο διαγωνισμός θα προσφέρει σε έναν τυχερό/η Υποτροφία στο πρωτοποριακό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Βιοεπιχειρείν», που έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Ινστιτούτο Βιολογίας, Φαρμακευτικής Χημείας και Βιοτεχνολογίας του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. 

 

Στον Διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής: Πτυχιούχοι Σχολών Επιστημών Υγείας, Θετικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Πολυτεχνικών Σχολών και άλλων Τμημάτων των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών Ιδρυμάτων της αλλοδαπής καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Α.Τ.Ε.Ι. συναφούς γνωστικού αντικειμένου.

 

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα πραγματοποιηθεί από Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από εκπροσώπους των παρακάτω φορέων:  

 

• Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
 
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 
• APIVITA
 

Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων συμμετοχής με τις προτάσεις που θα υποβληθούν θα διενεργηθεί σε τρείς (3) φάσεις:

 

A. Στην Α’ Φάση οι υποψήφιοι υποβάλλουν την Πρόταση τους και μια Σύντομη Περιγραφή της μέσα από μια ειδική φόρμα υποβολής. Οι συνολικά έξι (6) καλύτερες προτάσεις από όλες τις Θεματικές Ενότητες, προκρίνονται στη Β’ Φάση και δημοσιεύονται τα ονοματεπώνυμα των προκριθέντων στο Blog του Διαγωνισμού.
 
B. Οι συνολικά έξι (6) προκριθέντες της Α΄ Φάσης υποβάλλουν την πρότασή τους σε πλήρη ανάλυση ως προς την τεκμηρίωση και την υλοποίησή της, με τα απαραίτητα υποστηρικτικά αρχεία, χωρίς συγκεκριμένη φόρμα και περιορισμό στον αριθμό των λέξεων,  καθώς και το βιογραφικό τους. Οι τρείς (3) καλύτερες προτάσεις προκρίνονται και δημοσιεύονται με αλφαβητική σειρά τα ονοματεπώνυμα των προκριθέντων στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού.
 
C. Οι προκριθέντες από τη Β’ Φάση θα προσκληθούν, με σχετική επιστολή που θα τους αποσταλεί από τους Διοργανωτές, να παρουσιάσουν προφορικά την αναλυτική πρότασής τους στην Επιτροπή Τελικής Αξιολόγησης.  
 

Η βαθμολογία των τελικών προτάσεων θα γίνει 60% από την επιτροπή και 40% μέσω τηλεψηφοφορίας (Televoting) του κοινού που θα παρευρίσκεται στην παρουσίαση. Η βράβευση του Νικητή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 08:34 - 21 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.