ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το παράπονο του Κόκκαλη και η… απειλή αποχώρησης

08:00 - 19 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
Το παράπονο του Κόκκαλη και η… απειλή αποχώρησης
Έτοιμος να πάρει την Intralot και να φύγει από την Ελλάδα δήλωσε την Πέμπτη ο Σωκράτης Κόκκαλης, σε μία από τις σπάνιες δημόσιες τοποθετήσεις. Ο Πρόεδρος της εταιρείας «άστραψε και βρόντηξε», καταγγέλλοντας πως η εταιρεία του στη χώρα μας αντιμετωπίζεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό και εμφανώς εκνευρισμένος, ο Σωκράτης Κόκκαλης παραδέχθηκε ανοιχτά πως εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η Intralot από το χρηματιστήριο και να αλλάξει φορολογική έδρα.

 

«Είναι κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Intralot θα μας αναγκάσει να το πράξουμε», τόνισε ο κ. Κόκκαλης.    

 

 Για ποιο λόγο; Ποιο είναι το βασικό παράπονό του; Ότι η εταιρεία του, ενώ την επιλέγουν για συνεργασία σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Κορέα και η Αυστραλία, στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται με τους ίδιους όρους. Σε πρώτο πλάνο εδώ φυσικά, έχουμε την κόντρα Intralot-ΟΠΑΠ.

 

Το επόμενο βήμα               

Ο κ. Κόκκαλης παραδέχθηκε λοιπόν πως υπό αυτές τις συνθήκες, η διοίκηση της εταιρείας έχει προσλάβει ειδικούς συμβούλους για να διερευνήσουν τις επιλογές  εξόδου από τη χώρα μας, «καθώς υπάρχουν πολλά φορολογικά και οικονομικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν».

 

Ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν επιβεβαίωσε, πάντως, πως νέα έδρα της εταιρείας θα είναι σίγουρα το Λονδίνο, όπως φημολογείται. «Ως ιδανική λύση φαντάζουν τρία χρηματιστήρια: του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ», είπε, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν θα πάει στο τελευταίο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.