ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον Σαββίδη το 20% του MEGA - Το τίμημα και οι πρώτες αντιδράσεις Κύριο

17:50 - 22 Μαϊ 2017 | Επιχειρήσεις
Στον Σαββίδη το 20% του MEGA - Το τίμημα και οι πρώτες αντιδράσεις
Η ΠΗΓΑΣΟΣ ανακοίνωσε, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αξιοσημείωτο αυτό ποσοστό της "Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε η Πήγασος Εκδοτική, μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματικό σχήμα συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Η είσοδος του επιχειρηματία στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος αποτελούσε αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ των βασικών μετόχων της εταιρείες και των πιστωτριών τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία που επετεύχθη θεωρείται ότι λειτουργεί ως προπομπός εξελίξεων και για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο προς ποια κατεύθυνση.

Έμεναν τα... τυπικά για το deal

Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον ομίλου Σαββίδη, γίνεται λόγος για ένα deal που είχε κλείσει ήδη από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας (Παρασκευή) κι αφορά τις προσωπικές μετοχές του Φώτη Μπόμπολα κι όχι αυτές της Πήγασος η οποία βρίσκεται κάτω από ένα πολύ δύσκολο και σύνθετο καθεστώς. Αν και δεν επιβεβαιώνεται το τίμημα, κύκλοι μιλάνε για ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ, ποσό που κυρίαρχα θα απορροφηθεί από τις πιστώτριες τράπεζες ενώ θα καλυφθούν και κεφαλαιακές ανάγκες του MEGA Channel.

Απορεί ο τραπεζικός κλάδος

Τραπεζικές πηγές, πάντως, εκφράζουν την έκπληξή τους πώς είναι δυνατόν να είναι ελεύθερες βαρών μετοχές μιας επιχείρησης που χρωστάει τεράστια ποσά στις τράπεζες κι αυτές να μην έχουν δεσμεύσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

 

Οι τράπεζες, μετά την πώληση, προτίθενται να ζητήσουν το σύνολο του τιμήματος και να προχωρήσουν σε όλες τις νομικές ενέργειες οι οποίες κατοχυρώνουν τα συμφέροντά τους. 

 

Ο ρόλος της οικογένειας Βαρδινογιάννη

Αντιδράσεις υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες και από τη μεριά της οικογένειας Βαρδινογιάννη που επίσης συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος. Σχολιάζουν συγκεκριμένα πως οποιαδήποτε λύση για το MEGA Channel περνάει μέσα από τη δική τους συμμετοχή η οποία φθάνει στο 40% κι αποτελεί το υψηλότερο μετοχικά ποσοστό στην εταιρεία Τηλέτυπος με δικαίωμα blocking minority σε οιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου ή λήψη αποφάσεων.

 

Η ανακοίνωση της Πήγασος

Σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση που εξέδωσε η Πήγασος αναφέρει ότι: προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε." ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην  ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:34 - 22 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.