ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περισσότερες από 60 startups στο Athens Innovation Festival

10:54 - 16 Νοε 2017 | Επιχειρήσεις
Περισσότερες από 60 startups στο Athens Innovation Festival
Το 1ο Athens Innovation Festival, η γιορτή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είναι γεγονός.

Ένα πρωτότυπο μωσαϊκό καινοτομίας και επιχειρηματικότητας διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ-ΕΒΕΑ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και τους Industry Disruptors-Game Changers, υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, από τις 20 μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου στο Ζάππειο.

Τρεις ημέρες αφιερωμένες στην καινοτομία, τις τεχνολογικές εξελίξεις, το επιχειρείν σε όλες τις εκφάνσεις του, με πολλές ευκαιρίες για ενημέρωση, εκπαίδευση, δικτύωση και δυναμικές συνέργειες.

Στην έκθεση, που θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 – 20:00, οι εκπρόσωποι της νεοφυούς επιχειρηματικότητας θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, να έρθουν σε επαφή με έμπειρα στελέχη της αγοράς και με επενδυτές και να ενισχύσουν τη δικτύωση τους.

Στα εκπαιδευτικά workshops που θα τρέξουν παράλληλα, θα δώσουν το παρόν μεταξύ άλλων το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ στο Athens Innovation Festival θα παρουσιαστεί μεγάλη έρευνα για την καινοτομία στην Ελλάδα από την εταιρεία MRB.

Από την πλευρά της πολιτείας, θα παρευρεθούν υψηλόβαθμα στελέχη από την κεντρική διοίκηση όπως ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ενώ κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα λάβουν χώρα πάνελ συζήτησης με τη συμμετοχή στελεχών από τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ακόμη, δυναμική θα είναι και η παρουσία εκπροσώπων των  επενδυτικών κεφαλαίων που θα συμμετάσχουν στο Ταμείο Συμμετοχών (EquiFund), της επενδυτικής πλατφόρμας που έχει συστήσει το υπουργείο Οικονομίας σε συνεργασία με το EIF, καθώς και φορέων της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες αυτές, δήλωσε: «Η προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας με στόχο την αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας μας. Η προσπάθεια αυτή δεν μπορεί παρά να είναι κοινή. Θα πρέπει να εμπλέκει τους πάντες: την Πολιτεία, την επιχειρηματική κοινότητα και βεβαίως την Αυτοδιοίκηση. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών εργάζεται με συνέπεια τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας. Τόσο μέσω αυτόνομων πρωτοβουλιών, όσο και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 10:56 - 16 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.