ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

British Council-IELTS: «Εργαλείο» σπουδών- εργασίας και στη μετά Brexit εποχή

08:55 - 23 Νοε 2017 | Επιχειρήσεις
British Council-IELTS: «Εργαλείο» σπουδών- εργασίας και στη μετά Brexit εποχή
Περίπου 11.000 Έλληνες φεύγουν κάθε χρόνο για σπουδές στη Βρετανία, αριθμός, που παρά το Brexit δεν έχει μειωθεί. Βασικό… εργαλείο για τους σπουδαστές αυτούς αποτελεί η εξέταση IELTS, που έχει τη σφραγίδα του Βρετανικού Συμβουλίου.

Το Reporter βρέθηκε στην παρουσίαση της νέας καμπάνιας του British Council για το IELTS, που αποτελεί τον πλέον αναγνωρισμένο τρόπο πιστοποίησης της αγγλικής γλώσσας και χρησιμοποιείται κατά κόρον για σπουδές, αλλά και για την κάλυψη θέσεων εργασίας στο εξωτερικό.

Εκτός από το ότι είναι χρήσιμο για όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα, για σπουδές ή αναζήτηση εργασίας, το IELTS είναι επίσης αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ, αλλά και τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Συνεπώς, είναι εξαιρετικά χρήσιμο και για όσους αναζητούν ένα παραπάνω βήμα στις σπουδές ή στην καριέρα τους, ακόμα και εντός της χώρας μας.

Το κόστος της εξέτασης είναι 195 ευρώ και οι εξετάσεις πραγματοποιούνται πολύ συχνά, ακόμα και σε εβδομαδιαία βάση. Αξίζει να επισημάνουμε πως τα περισσότερα πανεπιστήμια και φορείς ζητούν από τους υποψηφίους να έχουν πάρει το IELTS μέσα στα προηγούμενα δύο χρόνια, πριν προχωρήσουν σε κάποιες ανώτερες σπουδές. Είναι λοιπόν σημαντικό το timing που θα επιλέξει κανείς να κάνει τη συγκεκριμένη εξέταση.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο κ. James Bryce, Αναπληρωτής του Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε η νέα εκστρατεία προώθησης του IELTS με κεντρικό μήνυμα “Όσο πιο δυνατά τα φτερά, τόσο πιο λαμπρό το μέλλον σου. Η επιλογή είναι δική σου!”.

H κα. Μαρία Ανδρέου, Business Development Manager του British Council, δήλωσε σχετικά: «Tο British Council είναι πολλά περισσότερα από ένας πάροχος εξετάσεων. Η δέσμευση μας για υψηλή ποιότητα εξυπηρέτησης αλλά και οι αποκλειστικές παροχές που δίνουμε στους υποψηφίους μας για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών ή εργασιακών τους στόχων μας καθιστούν μοναδικούς στο είδος μας».

Ενώ από την πλευρά του ο κ. Bryce, ανέφερε: «Οι δεσμοί μας στον τομέα της εκπαίδευσης είναι, ίσως, το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα των ισχυρών διμερών μας σχέσεων.  Περίπου 11.000 Έλληνες κάθε χρόνο επιλέγουν Βρετανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα για τις σπουδές τους, ενώ Έλληνες ακαδημαϊκοί συμβάλλουν τα μέγιστα στην υψηλή ποιότητα των βρετανικών προγραμμάτων.  Κι ένα μεγάλο μέρος αυτής της σημαντικής σχέσης ξεκινά εδώ, στο Βρετανικό Συμβούλιο, όπου τα μαθήματα αγγλικών και οι εξετάσεις γλωσσομάθειας είναι για πολλούς Έλληνες η πρώτη γεύση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρει η Βρετανία. Ο μεγάλος αριθμός των Ελλήνων που είναι υπερήφανοι για τη Βρετανική τους παιδεία, καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πώς η Βρετανική εκπαίδευση βοηθά τους αφοσιωμένους φοιτητές να γίνουν εξέχοντες επιστήμονες και να κατακτήσουν ηγετικές θέσεις στον τομέα τους».

Το British Council δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1939 και συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, ενώ επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς τομείς: Αγγλικά, εκπαίδευση & κοινωνία, και τέχνες.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η Ελλάδα αποτελεί την τέταρτη δύναμη φοιτητών από την ΕΕ στη Βρετανία και το Βρετανικό Συμβούλιο σπεύδει να καθησυχάσει όσους το σκέφτονται να φύγουν για σπουδές στη Βρετανία, λόγω Brexit. Σημειώνουν λοιπόν πως υπάρχει η διαβεβαίωση ότι όσοι ξεκινήσουν το 2018 τις σπουδές τους σε κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο, θα έχουν σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους τα προνόμια και τα δικαιώματα που ισχύουν σήμερα, ανεξάρτητα αν μέχρι τότε έχει ολοκληρωθεί το Brexit.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 15:39 - 23 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.