ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

PwC Ελλάδας: Δύο διακρίσεις στα Hellenic Responsible Business Awards

14:27 - 16 Φεβ 2018 | Επιχειρήσεις
PwC Ελλάδας: Δύο διακρίσεις στα Hellenic Responsible Business Awards
Η PwC Ελλάδας κατέκτησε δύο διακρίσεις στην τελετή απονομής των Hellenic Responsible Business Awards 2018, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, το χρυσό βραβείο κατέκτησε για την υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» (Social Entrepreneur) και ασημένιο για την «Υποστήριξη των Finish Liners του MDA Hellas στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας».

Το πρόγραμμα Social Entrepreneur της PwC έχει στόχο να συμβάλει στη δημιουργία βιώσιμων νεοφυών επιχειρήσεων και Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕπ) προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, η PwC υποστήριξε με pro bono επαγγελματικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, mentoring καθώς και επαγγελματική εκπαίδευση τρία εκκολαπτήρια και πάνω από 70 νεοφυείς επιχειρήσεις και ΚΟΙΣΕπ. Βασικός παράγοντας επιτυχίας του προγράμματος είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας που συμμετέχουν παρέχοντας εθελοντικές pro bono υπηρεσίες διάρκειας πάνω από 5.000 ωρών ετησίως.

«Με τον τρόπο αυτό, οι άνθρωποί μας συμβάλλουν στην πραγματοποίηση του σκοπού της εταιρείας που είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στην κοινωνία και η επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις εμπειρίες τους και να αναπτύξουν τις επαγγελματικές δεξιότητές τους, προσφέροντας ταυτόχρονα κοινωνικό έργο.», σχολιάζει η Γιολάντα Κουρασμενάκη, Επικεφαλής του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της PwC Ελλάδας.

Η «Υποστήριξη των Finish Liners» εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα πολύπλευρης ενίσχυσης του MDA, που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας στους ασθενείς με αναπηρίες ώστε να μην αποκλείονται από κοινωνικές δραστηριότητες και τη συμβολή στην ανάπτυξη  των δυνατότητων τους. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, στο πλαίσιο του προγράμματος, 14 δρομείς από την PwC συμμετείχαν στην ομάδα Finish Liners, η οποία αποτελείται από τους ασθενείς του MDA και δρομείς οι οποίοι τους βοηθάνε να συμμετέχουν στο Μαραθώνιο της Αθήνας σπρώχνοντας εναλλάξ τα αμαξίδιά τους. Επιπλέον, οι εθελοντές της PwC ενίσχυσαν δυναμικά, ως αποτέλεσμα μιας δημιουργικής καμπάνιας εσωτερικής επικοινωνίας, το fundraising που διοργάνωσε το MDA με αφορμή τους Finish Liners συμβάλλοντας στην  οικονομική ενίσχυση των ασθενών του. Επιπλέον των παραπάνω, η PwC υποστηρίζει το MDA, με την παροχή pro bono ελεγκτικών υπηρεσιών που συνεισφέρουν στην εύρυθμη λειτουργία του.

Η Βίβιαν Τσαμαδού, Επικεφαλής του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της PwC Ελλάδας, ανέφερε κατά την απονομή του βραβείου:

«Η χαρά των ασθενών του MDA, των εργαζομένων μας, αλλά και όλου του κόσμου που παρακολουθεί τον Μαραθώνιο και τους χειροκροτεί είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η υποστήριξή μας στο MDA έχει διάρκεια και ουσία γιατί πηγάζει από τον ενθουσιασμό και τη συμμετοχή των ανθρώπων μας. Η διάκριση αυτή μας κάνει περήφανους και θέτει τον πήχη υψηλότερα για εμάς.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.