ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεγονός η έλευση της Tesla στην Ελλάδα Κύριο

13:59 - 25 Φεβ 2018 | Επιχειρήσεις
Γεγονός η έλευση της Tesla στην Ελλάδα
Ο Έλον Μασκ κάνει «απόβαση» στην Ελλάδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η εταιρεία-κολοσσός, Tesla, ιδρύει ελληνικό παράρτημα με την επωνυμία Tesla Greece μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με έγγραφο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, από τις 22/02/2018 η Tesla Greece, το ελληνικό παράρτημα της αμερικάνικης εταιρείας που αποτελεί θυγατρική της Tesla Ολλανδίας, έχει εγγραφεί στο ΓΕΜΗ ως μονοπρόσωπη ΙΚΕ με έδρα της εταιρείας το Τεχνολογικό Πάρκο Λεύκιππος στην Αγία Παρασκευή, με κεφάλαιο 740.000 ευρώ και διαχειριστή τον Bέρκμαν Στέφαν, ο οποίος είναι EU Financial Director της Tesla Motors.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ή ενημέρωση από την ίδια την εταιρία ή κάποιον ελληνικό φορέα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως θα σχετίζεται με έρευνες για τις διαστημικές αποστολές της Space X του Έλον Μασκ και πως θα υπάρξει και δραστηριότητα στο ενεργειακό κομμάτι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας που μίλησε στο electrek.co, «η Tesla δημιουργεί ένα μικρό γραφείο έρευνας και ανάπτυξης στην Αθήνα, το οποίο θα αποτελείται από μια εξαιρετικά εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών. Αυτή η ομάδα θα επικεντρωθεί αποκλειστικά σε περιορισμένες δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για την επιτάχυνση της ανάπτυξης τεχνολογίας ηλεκτρικών κινητήρων μέσω στενής συνεργασίας με την ομάδα μας στις ΗΠΑ». Ο ίδιος συμπλήρωσε, πως «η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό ταλέντο, προσφέροντας εξατομικευμένα προγράμματα και εξειδικευμένες δεξιότητες».

Η εταιρεία αναμένεται σε λίγους μήνες να προχωρήσει στην πρόσληψη καταρχήν 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D). Σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί HUB και σε δεύτερη φάση η εταιρεία θα ασχοληθεί με την ενέργεια, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ. Η TESLA στην Ευρώπη διαθέτει 3 HUB: δύο στην Ολλανδία και ένα στην Γερμανία.

Η εταιρία θα έχει έδρα στο ΤΕΠΑ Λεύκιππος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας σε Φυσικές Επιστήμες, που ιδρύθηκε με σκοπό να ενισχύσει τη σύνδεση της έρευνας με την παραγωγή, προσφέροντας υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, στήριξης νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων και επιστημονικό περιβάλλον συνεργασίας για ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Όπως αναφέρεται στον διαδικτυακό τόπο του Τεχνολογικού Πάρκου, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, με τα πέντε Ινστιτούτα του που καλύπτουν τους σημαντικότερους τομείς των θετικών επιστημών, διεξάγει έρευνα στην αιχμή της Επιστήμης και Τεχνολογίας και στοχεύει μέσω του ΤΕΠΑ Λεύκιππος να λειτουργεί ως φυτώριο τεχνοβλαστών και νεοφυών επιχειρήσεων, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.