ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση ηγεσίας ΥΠΑΝ με τον πρόεδρο της Gazprom A. Miller

15:21 - 10 Απρ 2007 | Επιχειρήσεις
H επιμήκυνση της υφιστάμενης διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ελλάδας για την προμήθεια με φυσικό αέριο της ελληνικής αγοράς, θα βρεθεί αύριο στο προσκήνιο της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας με τον πρόεδρο της Ρωσικής Εταιρείας Gazprom Alexei Miller.

Στη συνάντηση,  θα συμμετάσχουν επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Νεράντζης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ν. Στεφάνου.

Η επίσκεψη του προέδρου του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom στην Αθήνα, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς τις προηγούμενες μέρες ο κ. Μίλερ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Σόφια όπου συζητήθηκαν τυχόν διαδικαστικές δυσλειτουργίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει το project Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας "Ντνέβνικ" ο κ. Αλεξέι Μίλερ συναντήθηκε με το Βούλγαρο πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομίας, στους οποίους τόνισε ότι η Βουλγαρία πρέπει να συνδράμει στην επιτάχυνση της υλοποίησης του έργου.

Η Βουλγαρική εφημερίδα, θεωρεί ότι η έναρξη του έργου ανακίνησε στη Βουλγαρία ανησυχίες για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, που θα μπορούσε να έχει η εκφόρτωση των τάνκερ πετρελαίου στο Μπουργκάς, πριν ο "μαύρος χρυσός" διακινηθεί προς την Αλεξανδρούπολη, μέσω του αγωγού.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι, προς το παρόν δεν έχει εκπονηθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το project, καθώς η εταιρία που θα αναλάβει το όλο εγχείρημα δεν έχει ακόμη αποκτήσει ουσιαστική υπόσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.