ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EMEA Summit 2018: Κορυφαίοι λομπίστες στην Αθήνα

14:21 - 27 Μαρ 2018 | Επιχειρήσεις
EMEA Summit 2018: Κορυφαίοι λομπίστες στην Αθήνα
Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το διήμερο 26-27 Μαρτίου 2018, ετήσια συνάντηση των μελών του Interel Global Partnership (IGP), του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου ανεξαρτήτων εταιρειών public affairs, με παρουσία σε εβδομήντα χώρες.

Τη φετινή Σύνοδο φιλοξένησε η Rollerdeck Associates, μέλος του δικτύου στην Ελλάδα. Η επιλογή των Αθηνών είναι σημαντική, καθώς είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εκτός Βρυξελλών και επιβεβαιώνει το ιδιαίτερο, διεθνές ενδιαφέρον που συγκεντρώνουν οι εξελίξεις και οι προοπτικές της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του διημέρου, κορυφαίοι επαγγελματίες των public affairs και του lobbying από 12 χώρες αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες για μείζονα ζητήματα που αφορούν στη σημασία της διαφάνειας και της λογοδοσίας  στις σχέσεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στη διασύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με  την ποιότητα της δημοκρατίας κ.α.

Να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες έγιναν δεκτοί από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Δημήτρη Λιάκο και τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου της Συνόδου, το βράδυ της Δευτέρας στο Μουσείο της Ακρόπολης, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με εκπροσώπους από το χώρο της πολιτικής, της διπλωματίας, καθώς και με κορυφαία στελέχη από δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός, η βιομηχανία, το real estate, οι κατασκευές κλπ.

Κεντρικός ομιλητής στο δείπνο, με θέμα: «Advancing Interests in a New Europe», ήταν ο κ. Fredrik Lofthagen, CEO της Interel, πολυβραβευμένης πολυεθνικής των public affairs η οποία και συντονίζει το δίκτυο.

Ο κ. Γιάννης Κοφίνης, Διευθύνων Εταίρος της Rollerdeck Associates, επεσήμανε σχετικά: «Είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στην Αθήνα το Interel Global Partnership EMEA Summit, την ετήσια συνάντηση ενός παγκόσμιου leader των public affairs. Το μήνυμα της Συνόδου ήταν ένα και πολύ επίκαιρο για τη χώρα μας. Ή θα θεσπίσουμε κανόνες για διαφάνεια και λογοδοσία στη σχέση επιχειρήσεων-πολιτικής, όπως στην Ευρώπη και στην Αμερική, ή θα παραμείνουμε εγκλωβισμένοι σε ένα διαρκώς επαναλαμβανόμενο σκηνικό νοσηρής σκανδαλολογίας, που το μόνο που καταφέρνει είναι να τραυματίσει τη δημοκρατία μας.”

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.