ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο ΣΕΒ και το ΥΠΕΞ φέρνουν κοντά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις

16:10 - 25 Απρ 2018 | Επιχειρήσεις
Ο ΣΕΒ και το ΥΠΕΞ φέρνουν κοντά τις εξαγωγικές επιχειρήσεις
Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο ΣΕΒ και η Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σήμερα (Τετάρτη, 25.4.2018), θέτοντας ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας για την υποστήριξη και προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Στόχος της συμφωνίας είναι ο από κοινού σχεδιασμός και υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων στήριξης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, της επιχειρηματικής δικτύωσης και προβολής στις αγορές του εξωτερικού.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος ανέφερε ότι «η ήδη εξαιρετική συνεργασία που υπήρχε θεσμοποιείται και εμβαθύνεται.  Είναι επιτακτική ανάγκη η σύμπραξη δυνάμεων όλων των φορέων της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομικής διπλωματίας, με σημαντικό όφελος για την εθνική οικονομία και την ενίσχυση των δυνατοτήτων των ελληνικών εταιριών στις διεθνείς αγορές».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ και ΑΣ, κ. Γιάννης Μπράχος, τόνισε: «Στο πλαίσιο άσκησης της οικονομικής διπλωματίας, ο ρόλος των θεσμικών φορέων, συνδέσμων εξαγωγέων, παραγωγικών φορέων και άλλων, εν προκειμένω του ΣΕΒ, είναι σημαντικός για την υλοποίηση πρωτοβουλιών ενημέρωσης των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με το εξωτερικό περιβάλλον και τη διεθνή ανταγωνιστικότητα, καθώς και τις προοπτικές διείσδυσης στις ξένες αγορές. Πρόταση και επιδίωξή μας είναι οι στοχευμένες και οργανωμένες συνέργειες, η συστηματοποίηση της συνεργασίας μας, η ενεργός εμπλοκή στην διαμόρφωση και διοργάνωση  δράσεων εξωστρέφειας στις ξένες αγορές-στόχους, κατά τρόπο που να επιφέρει προστιθέμενη αξία για την ελληνική επιχειρηματικότητα».

Μέσα από αυτή τη συνεργασία, αφενός θα αποφευχθούν επικαλύψεις, περιττή ανάλωση ενεργειών και πόρων και αφετέρου θα υπάρξουν οικονομίες κλίμακας με παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, που εξυπηρετούν και διευκολύνουν τις επιχειρηματικές προσπάθειες στις διεθνείς αγορές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.