ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιμένει με νέα ανακοίνωση η QCM για Folli-Follie

07:58 - 07 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Επιμένει με νέα ανακοίνωση η QCM για Folli-Follie
Επανέρχεται με νέα ανακοίνωση το fund Quintessential Capital Management επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του για την Folli Follie.

Απαντώντας σε όσα κατήγγειλε χθες ο κ. Κουτσολιούτσος περί οργανωμένου σχεδίου κερδοσκόπων κατά του FF Group, το fund αναφέρει πως εξέτασε «την τελευταία ανακοίνωση της FF και επαναλαμβάνει τα κύρια ευρήματα που τεκμηριώνονται στην πρόσφατη έκθεση, παρουσίαση και due diligence της».

Αναφορικά με τα ταμειακά υπόλοιπα, κάνει λόγο για έσοδα από τόκους 229.000 ευρώ επί ταμειακών υπολοίπων 328 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πως «το υποδηλούμενο επιτόκιο είναι μόλις 0,07%. Αυτό το ποσό απαιτεί αποσαφήνιση από την εταιρεία».

«Στο τελευταίο conference call την περασμένη εβδομάδα, η FF απάντησε σε ερώτηση αναλυτή αναφορικά με την θέση των ταμειακών υπολοίπων και εάν τα ταμειακά υπόλοιπα βρίσκονται στην Ευρώπη ή στην Ασία. Η FF απάντησε με αμφιλεγόμενο τρόπο ‘στην Ευρώπη και στην Ασία’. Μια γρήγορη ματιά στον ισολογισμό της FF Group Sourcing Limited θα δείξει πως 217 εκατ. ευρώ σε μετρητά (66%) τηρούνται στην Ασία, όπως φαίνεται στον ισολογισμό της FF Group Sourcing limited, την ασιατική θυγατρική της FF».

Όπως αναφέρει η QCM, «καταλαβαίνουμε πως η FF πρόκειται να δημοσιοποιήσει τη δική της λίστα εγγράφων. Αν υπάρξουν ασυμφωνίες, αναμένουμε η FF να εξηγήσει πλήρως γιατί αναρτούσε για χρόνια ανακριβείς πληροφορίες για τους εντοπισμούς καταστημάτων της.

» Επιπλέον, εφιστούμε την προσοχή των αναγνωστών σε όποια επιπλέον έγγραφα φέρει η FF αναφορικά με τα σημεία πώλησής της. Φοβόμαστε, με βάση τις αποδείξεις που συλλέξαμε και που παρουσιάσαμε στις εκθέσεις μας, πως ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της FF μπορεί να αποτελείται από πολύ μικρά σημεία πώλησης ή από πωλητές χονδρικής που πωλούν πολλά brands (εκ των οποίων η FF μπορεί να αποτελεί ένα ελάχιστο μόνο μέρος).

» Αυτά τεχνικά κατηγοριοποιούνται ως «σημεία πώλησης» όμως είναι απίθανο να παράγουν πωλήσεις 2,4 εκατ. δολαρίων/σημείο πώληση που υποδηλώνουν οι οικονομικές καταστάσεις της FF. Η FF θα πρέπει να συμπεριλάβει, μαζί με την οποιαδήποτε επικαιροποιημένη λίστα των σημείων πώλησης, τη φύση, το μέγεθος και τον όγκο πωλήσεων κάθε σημείου πώλησης.

» Εν τέλει, πιστεύουμε πως θα πρέπει να διοριστεί αμέσως μια εξειδικευμένη λογιστική ομάδα (forensic accounting team) προκειμένου να ξεκαθαριστεί μια και καλή το ζήτημα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.