ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος από το θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη Κύριο

14:28 - 18 Μαϊ 2018 | Επιχειρήσεις
Συγκλονισμένος ο επιχειρηματικός κόσμος από το θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη
Συγκλονισμένος είναι ο επιχειρηματικός κόσμος από την απώλεια του Ιδρυτή και Προέδρου της Aegean Airlines Θεόδωρου Βασιλάκη. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί το Σάββατο, 19 Μαΐου 2018 στις 12:30, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κηφισιά.

Από το βράδυ της Πέμπτης που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις πέφτουν βροχή.

Ενδεικτικά να παραθέσουμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οπως αναφέρει, η εμβληματική φυσιογνωμία του και η επιχειρηματική δράση του, συνδέθηκαν άρρηκτα με τη θετική πορεία και τον εκσυγχρονισμό των αερομεταφορών, αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, ενώ η συμβολή του σε πολλούς τομείς της ελληνικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής υπήρξε μεγάλη.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και στην οικογένεια της Aegean Airlines, καταλήγει η ανακοίνωση. 

Ellinair: Βαριά η παρακαταθήκη

Η Διοίκηση και το προσωπικό της Ellinair και του Ομίλου Μουζενίδη, εκφράζουν επίσης τη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη και τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, που όπως αναφέρει υπήρξε πρωτοπόρος επιχειρηματίας του Τουρισμού και των Μεταφορών. Αυτοδημιούργητος, δημιουργικός και καινοτόμος, συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξη των δύο σημαντικών αυτών τομέων της Ελληνικής οικονομίας.

Στο πρόσωπό του, βλέπαμε, την Ελλάδα της δημιουργίας, την Ελλάδα που θέλουμε, την Ελλάδα που αγαπούμε. Η παρακαταθήκη που αφήνει, είναι βαριά και σημαντική.

Ο Όμιλος Μουζενίδη, ανταποκρινόμενος στην επιθυμία της οικογένειας Βασιλάκη, ενίσχυσε το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης.

Και πάλι εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΕΕΤ: Σημαντικό το κενό που αφήνει ο Θ. Βασιλάκης

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Θεόδωρου Βασιλάκη, επιφανούς μέλους της Ελληνικής επιχειρηματικότητας που επί σειρά ετών αναδείχθηκε σε έναν από τους πλέον άξιους πρεσβευτές της οικονομικής πραγματικότητας της χώρας μας. 

Αυτοδημιούργητος, ακούραστος, δημιουργικά ανήσυχος, ο Θεόδωρος Βασιλάκης έδειξε την βαθιά επιχειρηματική του ευστροφία και διορατικότητα ήδη από τη δεκαετία του 60. Κυριολεκτικά απογείωσε την επιχειρηματική του δεινότητα του με τη δημιουργία της Aegean Airlines που κατέκτησε σε βραχύ χρονικό διάστημα περίοπτη θέση στον τομέα αερομεταφορών ταξιδεύοντας με ασφάλεια εκατομμύρια επιβάτες, Έλληνες και ξένους, εντός και εκτός Ευρώπης.

Τα επιχειρηματικά δημιουργήματα του εκλιπόντος ευπατρίδη αποδείχτηκαν εξίσου αντάξια του ιδίου και η απώλειά του αφήνει ένα σημαντικό κενό στο ελληνικό επιχειρείν αλλά και στη σκέψη όλων μας, τονίζει η ΕΕΤ στην ανακοίνωσή της.

 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 18 Μαϊ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.