ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαντήσεις του βρετανικού fund στις ερωτήσεις των εργαζομένων της ΕΒΖ

15:43 - 18 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
Απαντήσεις του βρετανικού fund στις ερωτήσεις των εργαζομένων της ΕΒΖ
Την ώρα που ο χρόνος εκπνέει για να εξευρεθεί βιώσιμη λύση για την ΕΒΖ και η πιστώτρια τράπεζα δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί για τις επενδυτικές προτάσεις, το βρετανικό fund δια μέσου του επικεφαλής του απαντά στο ερωτηματολόγιο των 10 ερωτήσεων που έθεσαν οι εργαζόμενοι της ιστορικής βιομηχανίας.

Ο κ. Lucas Fecker, διευθύνων σύμβουλος του «Innovation Brain», με σχετική ανακοίνωση απάντησε στις ερωτήσεις των εργαζομένων της ΕΒΖ οι οποίοι αμφισβήτησαν τις επενδτυτικές του προθέσεις. Ο επικεφαλής του βρετανικού fund όπως επαναλαμβάνει για άλλη μία φορά επιθυμεί να μετατρέψει σε νέο αγροτικό όμιλο την ΕΒΖ, αφήνοντας, ωστόσο, να εννοηθεί πως θα πάει σε νέο ΑΦΜ, απαλλαγμένο από τα βάρη του παρελθόντος.

Ξεκινώντας από το θέμα του ύψους της οικονομικής του προσφοράς για τη ζαχαροβιομηχανία δηλώνει πως τα 54 εκατ. ευρώ που κυκλοφορούν ως φήμη δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πως η πρότασή του ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας τα 100 εκατ. ευρώ, μαζί με τα διαθέσιμα κεφάλαια για την επίλυση των ανοικτών θεμάτων με τις τράπεζες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους προμηθευτές.

«Αυτό το ποσό είναι σχεδόν διπλάσιο από αυτό που προσφέρθηκε πέρυσι», σημειώνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του το fund, ενώ αναφέρει πως ο δεύτερος διεκδικητής της ελληνικής βιομηχανίας, τον οποίο δεν κατονομάζει, θα κλείσει τα εργοστάσια όπως έχει κάνει και στο παρελθόν. Εμμέσως, πάντως, παραδέχεται, ότι το επιχειρησιακό του πλάνο περιλαμβάνει την ίδρυση νέας εταιρείας, στην οποία θα περάσουν τα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου της ΕΒΖ ΑΕ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά το υφιστάμενο προσωπικό, δάνεια, χρέη στους καλλιεργητές, προσωπικό, προμηθευτές (ΔΕΠΑ, ΔΕΗ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.λπ.), οφειλές προς το δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνοντας ότι «το fund επιχείρησε να βρει λύση για όλους. Όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφώνησαν σε αμοιβαία λύση».

Στο πλαίσιο αυτό σημειώνει πως αναφορικά με την τευτλοκαλλιέργεια, ο σχεδιασμός του fund περιλαμβάνει την ενίσχυση της παραγωγής προκειμένου η ΕΒΖ να καταστεί ηγέτης στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο, με τον κ. Fecker να συμπληρώνει πως «προσπαθούμε να συνεργαστούμε με τις οργανώσεις αγροτών για την ανάπτυξη πρόσθετων προϊόντων».

 

Ζητεί συνάντηση με εργαζόμενους της ΕΒΖ την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

 

Αναφερόμενος στους εργαζόμενους της ΕΒΖ ο κ. Fecker υποστηρίζει τα εξής: <θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας. Τα συνδικάτα θα είναι πάντα μέρος της λύσης» και καλεί την ηγεσία τους να συζητήσουν ανοικτά, με την επισήμανση πως οι σημερινοί εργαζόμενοι δεν θα βρεθούν εκτός εργασίας, καθώς «λειτουργούμε υπεύθυνα και θέλουμε να συνεργαστούμε με τα συνδικάτα. Τους καλούμε ξανά για συζήτηση στις 21 Ιουνίου 2018».

Ο κ. Fecker διαβεβαιώνει επίσης πως η ΕΒΖ θα αναδιαρθρωθεί, διότι «δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς, προκειμένου να προχωρήσουμε εμπρός, πρέπει να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη βιομηχανία», ενώ αναφορικά με το Innovation Brain, σημειώνει πως αυτό χρηματοδοτείται από αμερικανικά κεφάλαια που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή. «Είμαστε ανεξάρτητοι και έχουμε στρατηγική για την ανάπτυξη» εξηγεί και ξεκαθαρίζει πως πίσω από το Fund δεν βρίσκεται ο επενδυτής Kostic, που στο παρελθόν είχε ενδιαφερθεί για την ΕΒΖ, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Kostic. Δεν είχαμε ποτέ συνεργαστεί μαζί του. Επιπλέον η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα άφηνε να γίνει τέτοια συναλλαγή».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:16 - 18 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.