ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Όχι» Κούρταλη σε πρόωρες εκλογές, στήριξη σε Μίχαλο

14:45 - 29 Ιουν 2018 | Επιχειρήσεις
«Όχι» Κούρταλη σε πρόωρες εκλογές, στήριξη σε Μίχαλο
Στις πρόσφατες τοποθετήσεις του Προέδρου του ΕΒΕΑ, Κων/νου Μίχαλου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, Ελευθέριος Κούρταλης, τασσόμενος με τη σειρά του κατά των πρόωρων εκλογών και τονίζοντας ότι η μεγάλη πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου θεωρεί θετική την «έξοδο από τα μνημόνια».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κούρταλης δήλωσε τα κάτωθι:

  • Ως τ. Γεν. Γραμματέας, Α΄ Αντιπρόεδρος, και νυν μέλος του ΔΣ του Ε.Β.Ε.Α., είμαι σε θέση να δηλώσω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου θεωρεί θετική την έξοδό μας, μετά από 8 χρόνια μνημονίων, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να στηριχθεί πλέον η χώρα μας  στις δικές της δυνάμεις.
  • Είναι προφανές, συνεχίζει ο κ. Κούρταλης, ότι μία προκήρυξη εκλογών, στην παρούσα φάση, θα αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθεια της χώρας για ανάταξη της οικονομίας της, υπενθυμίζοντας τα ανάλογα προβλήματα που δημιούργησαν οι εκλογές του 2015.
  • Ως προς το θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ήταν αναγκαίο, μετά από 30 περίπου χρόνια άκαρπων συνομιλιών και διαπραγματεύσεων, να βρεθεί μια λύση, η οποία θα βελτιώσει τις σχέσεις με την γείτονα χώρα, προσβλέποντας σε περαιτέρω συνεργασία των επιχειρήσεων  των δύο  χωρών.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, στην, επί 12ετή, προεδρία του στο ΕΒΕΑ, αγωνίστηκε με επιτυχία για την επίλυση των προβλημάτων, την προώθηση των καίριων θεμάτων του επιχειρηματικού κόσμου, και την αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, γεγονός που έχει αναγνωρισθεί από τα μέλη του ΕΒΕΑ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, είναι, από το καταστατικό του, νόμιμος οικονομικός σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης, ανεξάρτητος θεσμός, και δεν έχει πολιτική εξάρτηση, έχοντας ως μοναδικό στόχο την εκπροσώπηση των συμφερόντων των μελών του και των παραγωγικών τάξεων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.