Το M.o.U. αφορά στην παραχώρηση αποθηκευτικού χώρου στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο από τον παραχωρησιούχο έναντι αμοιβής. Η επιφάνειά του είναι 50.000 τ.μ. και αφορά κυρίως χώρους ελεγχόμενης θερμοκρασίας, καθώς και χώρους γραφείων.
Ο Πρόεδρος της Foodlink, Βασίλης Καρακουλάκης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το εγχείρημα του Θ.Ε.Κ, και δήλωσε: «Η Foodlink, πάντα πρωτοπόρα στις εξελίξεις και στις τάσεις της αγοράς, δε θα μπορούσε παρά να είναι η πρώτη στον κλάδο που θα προχωρήσει σε αυτή την επιχειρηματική κίνηση. Είναι κάτι, που το πιστεύουμε και το περιμέναμε χρόνια. Η ποιότητα των εγκαταστάσεων του Θ.Ε.Κ και οι ολοκληρωμένες λύσεις που θα προσφέρουν, θα δημιουργήσει νέα standards στις υπηρεσίες logistics, με συνέπεια να απαξιωθούν οι χαμηλού ποιοτικού επιπέδου αποθήκες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Foodlink, Αχιλλέας Μάμαλης, δήλωσε: «Η Foodlink με αυτή την συνεργασία δείχνει τον δρόμο για τα logistics της επόμενης μέρας όπου η εξυπηρέτηση των εμπορευματικών ροών και η ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών απαιτούν σύγχρονες και κατάλληλες υποδομές».
Το ΘΕΚ αναμένεται να ξεκινήσει τμηματική λειτουργία εντός του 2019 και να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2020.