ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα των Πλαστικών Κρήτης Κύριο

06:51 - 20 Ιουλ 2018 | Επιχειρήσεις
Υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ το επενδυτικό πρόγραμμα των Πλαστικών Κρήτης
Τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η νέα μεγάλη επένδυση των Πλαστικών Κρήτης που αφορά την εγκατάσταση νέας γραμµής παραγωγής πλαστικών φύλλων, που θα αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα του τοµέα κατά 30%. Πρόκειται για μία επένδυση η οποία θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ. Επίσης αυξήθηκε µέσα στο α΄ εξάμηνο του 2018 η παραγωγική δυναµικότητα της µονάδας ανακύκλωσης πλαστικών, µε την εγκατάσταση νέας γραµµής µε νέα τεχνολογία, που βελτιώνει ακόµα περισσότερο την ποιότητα του ανακυκλωµένου υλικού. Επιπρόσθετα, έχει ολοκληρωθεί ο σχεδιασµός και σύντοµα θα ξεκινήσει η κατασκευή νέου κέντρου Ερευνάς-Ανάπτυξης στο εργοστάσιό της εταιρίας στο Ηράκλειο, που θα αποτελέσει την καρδιά της ανάπτυξης νέων προϊόντων και τεχνολογιών για τα επόµενα χρόνια.

Νέες γραμμές παραγωγής το 2018 σε Ρωσία και Τουρκία

Με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την ικανοποίηση των παραγγελιών στο εξωτερικό η διοίκηση των Πλαστικών Κρήτης εγκαθιστά μέσα στο 2018 νέες γραµµές παραγωγής masterbatches στα εργοστάσια του οµίλου στη Ρωσία και την Τουρκία, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται  η κατασκευή µεγάλων αποθηκευτικών χώρων στα εργοστάσια των εταιριών στην Ρουµανία και την Κίνα. Παράλληλα, παραγγέλθηκε νέα γραµµή παραγωγής αγροτικών φύλλων για το εργοστάσιο του Οµίλου στη Γαλλία.

Γιατί τα Πλαστικά Κρήτης βλέπουν αύξηση πιστωτικού κινδύνου στην Ελλάδα

Πιστωτικός κίνδυνος είναι ο κίνδυνος ζηµίας του Οµίλου σε περίπτωση που ένας πελάτης δεν εκπληρώσει τις συµβατικές του υποχρεώσεις. Στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε η εταιρία αναμένει ο κίνδυνος αυτός να είναι αυξηµένος ειδικά στην Ελληνική αγορά λόγω των γνωστών προβληµάτων της οικονοµίας µας. Η Εταιρία ασφαλίζει στον ΟΑΕΠ και στην COFACE µέρος των πιστώσεών της προς πελάτες εξωτερικού, ενώ διατηρεί σύστηµα εσωτερικής παρακολούθησης και ελέγχου των πιστώσεων για περιορισµό του κινδύνου. Για εκτιµώµενες ζηµίες από επισφαλείς απαιτήσεις έχει δηµιουργηθεί µέχρι την 31.12.2017 σωρευµένη πρόβλεψη ποσού 4.772 χιλ. ευρώ για την Εταιρία και 5.848 χιλ. ευρώ για τον Όµιλο.

Σε ποια νομίσματα εξάγει η εταιρία

 Η μητρική εισηγμένη και συνολικά ο  Όµιλος είναι εκτεθειµένοι σε συναλλαγµατικό κίνδυνο, αφού σηµαντικό µέρος των ενοποιηµένων πωλήσεων είναι σε δολάρια ΗΠΑ, λέϊ Ρουµανίας, ζλότι Πολωνίας, λίρα Τουρκίας, ρενµινµπί Κίνας και ρούβλι Ρωσίας, των οποίων οι ισοτιµίες µε το ευρώ µεταβάλλονται. Όταν αυτό κρίνεται συµφέρον, η Εταιρία προβαίνει σε χρήση αντισταθµιστικών µέσων όπως η σύναψη δανείων στο αντίστοιχο νόµισµα ή η προαγορά / προπώληση συναλλάγµατος. Ολοκληρώνοντας να αναφέρουμε οτι η εταιρία  είναι µία από τις πιο υγιείς και διεθνώς αναγνωρίσιµες εταιρίες στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων πλαστικού που χρησιµοποιούνται στη γεωργία, τα τεχνικά έργα και σαν πρώτες ύλες στη βιοµηχανία πλαστικών. Εχει  ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισµό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της, µε περισσότερο από το 70% της παραγωγής να εξάγονται στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα η εταιρία διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στη ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, ενώ διαθέτει και µια δεύτερη εγκατάσταση στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.