ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποσύρονται μετά την κατακραυγή οι αυξήσεις σε προέδρους ΔΕΚΟ

15:43 - 26 Ιουλ 2018 | Επιχειρήσεις
Αποσύρονται μετά την κατακραυγή οι αυξήσεις σε προέδρους ΔΕΚΟ
Με προωθούμενη ρύθμιση που κατατέθηκε σήμερα το πρωί, πήγε να περάσει μέσω της Βουλής αύξηση στους μισθούς των διοικητών στις ΔΕΚΟ, έως και 2.852 ευρώ δηλαδή ποσοστό της τάξεως του 60%.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι μισθοί και αποζημιώσεις των προέδρων και των διευθυνόντων και εντεταλμένων συμβούλων των συγκεκριμένων δημόσιων επιχειρήσεων δεν θα δεσμεύονταν από το ανώτατο όριο των 4.631 ευρώ.

Ωστόσο μετά από την κατακραυγή που ακολούθησε και την καταγγελία του βουλευτή της ΔΗΣΥ και στελέχους του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτης\, ότι η κυβερνώσα πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε, εν μέσω εθνικού πένθους, τροπολογία που προβλέπει αυξήσεις περί τα 3.000 ευρώ στους μηνιαίους μισθούς προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων κρατικών εταιρειών, η τροπολογία αποσύρθηκε.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, που αναγκάστηκε να την αποσύρει σχολίασε πως ο λόγος απόσυρσής της είναι για να την επαναφέρουν με καλύτερη διάτυπωση.

«Παρόλο που λύνει ζητήματα των ΔΕΚΟ, δεν είμαστε ευχαριστημένοι με τη διατύπωσή του, θα το αποσύρουμε και θα το επαναφέρουμε σε επόμενη φάση», ενημέρωσε η υφυπουργός τη Βουλή.

Η εν λόγω τροπολογία προέβλεπε εξαίρεση από το ανώτατο όριο αποδοχών (4.631 ευρώ) για τους προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους ή εντεταλμένους συμβούλους των δημοσίων επιχειρήσεων και των θυγατρικών τους, των οποίων οι μετοχές έχουν μεταβιβαστεί στη Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ, που είτε απασχολούν περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους είτε ο κύκλος εργασιών τους υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την τροπολογία.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 26 Ιουλ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.