ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Fosun μετράει "πληγές" από την επένδυση στην FF Group

08:49 - 31 Αυγ 2018 | Επιχειρήσεις
Η Fosun μετράει "πληγές" από την επένδυση στην FF Group
Στα 101 εκατ.ευρώ υπολογίζει, έως σήμερα, τη ζημία από την επένδυση του στη Folli Follie Group ο κινεζικός όμιλος Fosun International, εισηγμένος στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Όπως αναφέρεται στις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου 2018 της κινεζικής εταιρείας, η αρχική επένδυση που πραγματοποίησε η Fosun στη Folli Follie ήταν της τάξης των 86 εκατ. ευρώ, ενώ το συνολικό μέρισμα που έλαβε καθ όλη την περίοδο της επένδυσή του ανήλθε σε 7 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, το κέρδος εύλογης αξίας του ομίλου Fosun από την επένδυση στην FFG ήταν της τάξης των 62 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2017.

Ωστόσο, η κάθετη υποχώρηση της τιμής της μετοχής, όπως αυτή επήλθε μετά τη δημοσιοποίηση του report του fund QCM που προκάλεσε το ντόμινο της υπόθεσης της Folli Follie, με την αναστολή του τίτλου και το τελευταίο κλείσιμο στην τιμή των 4,8 ευρώ, είχε ως αποτέλεσμα την εγγραφή ζημίας εύλογης αξίας ύψους 101 εκατ.ευρώ στις λογιστικές καταστάσεις εξαμήνου 2018, ενώ η σωρρευτική ζημία ανέρχεται σε 39 εκατ.ευρώ.

Η Fosun αναφέρει πως η Folli Follie βρίσκεται υπό διερεύνηση έπειτα από απαίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. "Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως η κινεζική Fosun, έπειτα και από αγορές που πραγματοποίησε πριν την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie, κατέχει (άμεσα και έμμεσα) ποσοστό 16,37% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρείας. Το μεγαλύτερο ποσοστό  της συμμετοχής αυτής έχει μεταφερθεί στην πορτογαλική ασφαλιστική Fidelidade-Companhia de Seguros, θυγατρική της Fosun.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.