ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΙΚΕΑ χορηγός του 36ου Παγκόσμιου Συνέδριου της ΙΒΒΥ

15:20 - 24 Σεπ 2018 | Επιχειρήσεις
Η ΙΚΕΑ χορηγός του 36ου Παγκόσμιου Συνέδριου της ΙΒΒΥ
H ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, προωθώντας το μήνυμα της αλληλεγγύης στο χώρο της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, υποστήριξε χορηγικά το 36ο Παγκόσμιο Συνέδριο της ΙΒΒΥ, της Διεθνούς Οργάνωσης για τα Βιβλία για Παιδιά και Νέους.

Το συνέδριο, με θέμα «Όταν η Ανατολή συναντά τη Δύση μέσα από τα παραμύθια και τα βιβλία των παιδιών», απευθύνθηκε σε 500 συνέδρους από όλον τον κόσμο οι οποίοι με τις σκέψεις και τις ιδέες τους εμπλούτισαν τον διεθνή επιστημονικό διάλογο για την παιδική και νεανική λογοτεχνία.

Ομιλητές του συνεδρίου ήταν κορυφαίες προσωπικότητες, δημιουργοί και ερευνητές, οι οποίοι διαμορφώνουν τις παγκόσμιες εξελίξεις στη λογοτεχνία όπως η Deborah Ellis, συγγραφέας πολλών βιβλίων για παιδιά με θέμα τη φτώχεια και τον πόλεμο, ο Perry Nodelman, καθηγητής και ερευνητής των εικονοβιβλίων, ο Gregory Maguire, συγγραφέας πολλών βιβλίων και ιδρυτής οργανισμών με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης, ο Michael Neugebauer, εκδότης του οίκου Minedition, η Kathy G. Short, καθηγήτρια Γλώσσας, Ανάγνωσης και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, η Leila Maktabi Fard, Ιρανή ερευνήτρια της παιδικής λογοτεχνίας.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων Hans Christian Andersen Awards. Νικητές του HCAA 2018 ήταν για τη συγγραφή η Eiko Kadono από την Ιαπωνία και, για την εικονογράφηση, ο Igor Oleynikov από τη Ρωσία. Την απονομή έκανε η Πρόεδρος της επιτροπής HCAA 2018 Patricia Aldana ενώ χαιρετισμό απηύθυνε, εκ μέρους του χορηγού του βραβείου Nami Island Inc. η Αντιπρόεδρος του Nami Island κ. Lee Kye Young.

Σε μία εποχή που η προηγμένη τεχνολογία εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους, η ανάδειξη της λογοτεχνίας και της φιλαναγνωσίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη ζωή των παιδιών καθώς επιδρά θετικά στη συναισθηματική τους ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, η ΙΚΕΑ, του Ομίλου FOURLIS, με σκοπό να καλλιεργήσει την αγάπη για το βιβλίο έχει προχωρήσει την τελευταία τριετία στον εξοπλισμό 13 Δημοτικών Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.