ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jumbo: «Απόσυρση» Παπαευαγγέλου λόγω σκανδάλου πώλησης σπιτιών σε Κινέζους επενδυτές

20:24 - 30 Οκτ 2018 | Επιχειρήσεις
Jumbo: «Απόσυρση» Παπαευαγγέλου λόγω σκανδάλου πώλησης σπιτιών σε Κινέζους επενδυτές
Εκτός του διοικητικού συμβουλίου της Jumbo βρέθηκε ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της εταιρείας Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, ο οποίος φέρεται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση παράτυπης εξαγωγής συναλλάγματος από την Κίνα πουλώντας ακίνητα σε κινέζους πολίτες μέσω POS.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες εταιρεία ακινήτων συμφερόντων του γνωστού επιχειρηματία και στενού συνεργάτη του Απόστολου Βακάκη διέθετε ακίνητα στους Κινέζους προκειμένου αυτοί να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Χρυσής Βίζας» και να λάβουν άδεια διαμονής στη χώρα μας.

Το πρόβλημα είναι στην Κίνα βρίσκονται σε εφαρμογή αυστηροί κανόνες ελέγχου της κίνησης των κεφαλαίων για να αποφεύγονται οι μαζικές εξαγωγές χρημάτων από τη χώρα. Η συγκεκριμένη εταιρεία φαίνεται ότι βοηθούσε τους υποψήφιους αγοραστές δίνοντας τους την δυνατότητα να πληρώσουν μέσω POS σπάζοντας τα capital controls.  Οι κινεζικές Αρχές που ελέγχουν εξονυχιστικά τις κινήσεις κεφαλαίων ειδικά για την αγορά ακινήτων εκτός της χώρας φαίνεται ότι εντόπισαν την συγκεκριμένη πρακτική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση της «αποχώρησης» του κ. Παπαευαγγέλου από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας έχει ουσιαστικά ληφθεί και θα ανακοινωθεί πιθανότατα αύριο στο ΧΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπαευαγγελου έχει βρεθεί πρόσφατα στην επικαιρότητα αγοράζοντας ακίνητα υψηλού προφίλ όπως η βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου στη Φιλοθέη για την οποία έδωσε 4,7 εκατ. ευρώ.  Ακόμη εταιρεία που συνδέεται με τον κ. Παπαευαγγέλου πλειοδότησε πρόσφατα σε πλειστηριασμό για τα τέσσερα σπίτια της εταιρείας Koumbas Development του Γιώργου Κούμπα στο Παλαιό Ψυχικό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ο Jumbo ο κ. Παπαευαγγέλου «διαθέτει πολυετή πείρα στον κλάδο και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της JUMBO από το 1995. Είναι πτυχιούχος της Α.Β.Σ.Π Πειραιώς, στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από το 1992, είναι Πρόεδρος Ελλήνων Κατασκευαστών και Εμπόρων Παιχνιδιών. Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Α. (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών). Από το 2006, είναι Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Λ.Π.Ε. (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.