ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκάνδαλο Παπαευαγγέλου: «Χρυσή Βίζα», POS και γκρίζες ζώνες

11:37 - 01 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
Σκάνδαλο Παπαευαγγέλου: «Χρυσή Βίζα», POS και γκρίζες ζώνες
Κενά στην εποπτεία της golden visa και γκρίζες ζώνες αναφορικά με την προέλευση των χρημάτων που επενδύονται στο πρόγραμμα αδειών διανομής, αναδεικνύονται από την υπόθεση του αντιπροέδρου της Jumbo Ευάγγελο Παπαευαγγέλου.

Ειδικότερα ο κ. Παπαευαγγέλου σύστησε εταιρεία real estate που πουλούσε ακίνητα σε Κινέζους επενδυτές, για να λαμβάνουν άδεια διαμονής στην Ελλάδας μέσω Golden Visa. Ο τρόπος λειτουργίας και οι δράσεις της εν λόγω εταιρείας, παραβίαζαν την κινεζική νομοθεσία αλλά και τα όσα προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για τις προϋποθέσεις χορήγησης της Χρυσής Βίζας.

Πώς γίνονταν η κομπίνα

O Ευάγγελος Παπαευαγγέλου, ο οποίος αναμένεται να αποπεμφθεί από το Δ.Σ της Jumbo, εισέπραττε το τίμημα για την πώληση ακινήτου και χορήγησης Golden Visa (250.000 ευρώ) μέσω POS ελληνικών τραπεζών που είχε μεταφέρει στην Κίνα. Με την χρήση των τερματικών αποδοχής καρτών, παραβίαζε τα capital controls που ισχύουν στην Κίνα, καθώς επίσης και τους κανόνες που διέπουν τη χορήγηση της Χρυσής Βίζας στην Ελλάδα, όπως έχουν καθοριστεί από τους σχετικούς νόμους  (4251/2014-23388/18).

Αναφέρεται ρητά ότι η καταβολή για τη αγορά ακινήτου αξίας από 250.000 ευρώ, στο πλαίσιο της υποβολής αιτήσεων για Golden Visa, πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με δίγραμμη τραπεζική επιταγή ή τραπεζικό έμβασμα και όχι μέσω τερματικού μηχανήματος (POS).

Οι κινεζικές αρχές ανακάλυψαν ότι μέσω αυτή της παράνομης μεθόδου, είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές που ξεπερνούν τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:00 - 01 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.