ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρευνα Edenred για την αφοσίωση και την επιβράβευση των εργαζομένων

12:22 - 07 Νοε 2018 | Επιχειρήσεις
Έρευνα Edenred για την αφοσίωση και την επιβράβευση των εργαζομένων
Είναι κοινώς παραδεκτό ότι κάθε επιχείρηση που έχει όραμα για το μέλλον, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τους ανθρώπους της σαν τον σημαντικότερο πόρο της και τον κινητήριο μοχλό της, χωρίς τον οποίο δε θα μπορέσει, σε καμία περίπτωση, να εξελιχθεί και να πετύχει. Πώς όμως επιτυγχάνεται αυτό σήμερα;

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικό-οικονομικό περιβάλλον, η ανάγκη εύρεσης ικανού αλλά πάνω απ’όλα αφοσιωμένου ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί πρόκληση για τις ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφασίζουν ακόμα και να μεταναστεύσουν, στο πλαίσιο αναζήτησης ενός ιδανικού εργασιακού περιβάλλοντος. Ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα τους προσφέρει, πέρα από οικονομική ασφάλεια και δυνατότητα επαγγελματικής ανέλιξης, αναγνώριση και επιβράβευση της προσπάθειάς τους.

Αναγνώριση και επιβράβευση: αυτά είναι πράγματι δύο καίρια ζητήματα στην κορυφή της πυραμίδας των αναγκών των εργαζομένων και φαίνονται αρκετά αλληλένδετα στο μυαλό τους.

Τι μπορεί να κάνει όμως μία επιχείρηση προς την κατεύθυνση αυτή; 

Με αφορμή τις επικείμενες γιορτές των Χριστουγέννων, έρευνα της Edenred UK που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης επιβράβευσης υπογραμμίζει την ανάγκη των εργαζομένων όχι τόσο για χρηματική επιβράβευση αλλά για κάτι διαφορετικό, σαν απόρροια της αναγνώρισης από τον εργοδότη τους.

Από την πλευρά των εταιρείων, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να ξοδέψουν πολλά χρήματα, αλλά ότι πρέπει να επενδύσουν πιο  «έξυπνα» τα χρήματά τους αυτά, προκειμένου να δώσουν μια «προσωπική πινελιά» ώστε η επιβράβευση να ταιριάζει πραγματικά στον καθένα ξεχωριστά.

Πηγαίνοντας λίγο πιο βαθιά στα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε η Edenred, πάνω από του μισούς ερωτηθέντες (61%) δηλώνουν πως όταν δέχονται μία χριστουγεννιάτικη επιβράβευση νιώθουν ότι τους εκτιμούν, ενώ 39% ισχυρίζονται ότι νιώθουν καλύτερα απέναντι στον εργοδότη τους.

Περισσότεροι από τους μισούς (58%) ισχυρίζονται ότι θα τους άρεσε να λάβουν ένα δώρο για τα Χριστούγεννα, αλλά όχι μετρητά.

Είναι λοιπόν προφανές πως η επιβράβευση βρίσκεται στο επίκεντρο των αναγκών των εργαζομένων, κυρίως τις γιορτινές αυτές μέρες που πλησιάζουν.

Στην προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε τις επιχειρήσεις να προγραμματίσουν τη χριστουγεννιάτικη επιβράβευση των ανθρώπων τους και στηριζόμενοι στα ευρήματα της προαναφερθείσας έρευνας, εστιάζουμε σε 6 βασικά βήματα.

1. Προγραμματίστε από νωρίς ώστε να έχετε χρόνο να διερευνήσετε νέες ιδέες και να εξασφαλίσετε ένα καλό αποτέλεσμα.

2. Μην ακολουθήσετε απαραίτητα τη συνηθισμένη ρουτίνα των προηγούμενων ετών. Είναι ένας εύκολος τρόπος να χάσετε τον στόχο και να σπαταλήσετε τον προϋπολογισμό σας.

3. Αφήστε στην άκρη τις δοκιμασμένες και τετριμμένες επιβραβεύσεις: μετρητά, σοκολάτες, καλάθια. Δεν έχουν πλέον το ίδιο αποτέλεσμα.

4. Αποδεχτείτε ότι το ίδιο δώρο δεν ταιριάζει σε όλους. Βρείτε έναν τρόπο επιβράβευσης που παρέχει στον αποδέκτη μία ευχέρεια επιλογής, ώστε να την εκτιμήσει περισσότερο.

5. Ό,τι και αν κάνετε, μην παραβλέψετε τον τρόπο με τον οποίο θα προσφέρετε την επιβράβευση: το ευχαριστήριο μήνυμα και οι λόγοι για τους οποίους προσφέρεται η επιβράβευση.

6. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να διαχωρίσετε τον προϋπολογισμό σας, μία επιβράβευση στο τέλος του έτους, και κάτι που θα ενισχύσει το κίνητρο μέσα στον Ιανουάριο για να αντισταθμιστεί η “κοιλιά” του νέου έτους.

Στο πλαίσιο όλων όσων αναφέρθηκαν παραπάνω, η ανάγκη εύρεσης μίας λύσης χριστουγεννιάτικης επιβράβευσης που να ταιριάζει στους ανθρώπους σας είναι επιτακτική.

Τη λύση αυτή έρχεται να δώσει στην ελληνική αγορά η Edenred: Η προπληρωμένη δωροκάρτα Ticket Compliments® είναι το πιο «έξυπνο» δώρο για τις γιορτές και τις ειδικές περιστάσεις. Ανανεωμένη, με 100% χριστουγεννιάτικο «θέμα», σας δίνει τη δυνατότητα να πείτε «ευχαριστώ» και «μπράβο» στους ανθρώπους σας, στον συνάδελφο που πέτυχε τους στόχους του, στην ομάδα που τα κατάφερε, στους πιστούς σας συνεργάτες που χρόνια τώρα συνεχίζετε μαζί.

eden111111

Με ευκολία στη χρήση και αποδοχή σε χιλιάδες καταστήματα που διαθέτουν τερματικό POS, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό αλλά και online, η δωροκάρτα Ticket Compliments® σίγουρα αποτελεί το πιο ευέλικτο εργαλείο επιβράβευσης καθώς παίρνει τη μορφή που οι άνθρωποί σας επιθυμούν!

Επιπλέον, είναι ανώνυμη για ποσά έως 250€/κάρτα και δεν απαιτούνται δικαιολογητικά, χρονοβόρες διαδικασίες και προσωπικά έγγραφα των εργαζομένων για την έκδοσή της.

Ένα χριστουγεννιάτικο δώρο είναι ο καλύτερος τρόπος να κλείσετε τη χρονιά με χαμόγελο και να ξεκινήσετε την επόμενη με ανανεωμένη διάθεση και κίνητρο για όλους!

Τελευταία τροποποίηση στις 13:23 - 07 Νοε 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.